Den tilbagevenden til fordel for søfartsselskabet

- Annonce -

Siden begyndelsen af ​​90'erne, og fremkomsten af ​​præcisionsstyrede missiler, havde flådeartilleriet gradvist mistet sin overvægt i design af kampskibe. Antallet af mønter var allerede i de foregående år blevet reduceret til deres absolutte minimum, så var det mønternes tur til at falde. Mens 5-tommer (127 mm) stykker var referencestandarden i 80'erne, så vi udseendet af mindre kalibre, såsom 3-tommer (76 mm) og endda 2-tommer (57 mm), på større overfladekampenheder . 

I Frankrig gav den berømte 100 mm DCN100 drejebænk plads til 76 mm dele på FDA Horizon, derefter på FREMM og på den næste FTI. Gowind 2500 Corvettes, selvom de vejer 2400 tons, bærer kun en 57 mm kanon, hvor de 69 tons A1200'er bar 100 mm kanoner. Fremkomsten af ​​nye teknologier, såsom granater med udvidet rækkevidde eller elektriske kanoner, vil sandsynligvis bringe flådeartilleri tilbage i fordel ved design af overfladeskibe.

Den første klasse, der varslede dette faktum, var Zumwalt-klassen af ​​tunge destroyere. Udstyret med to 2-tommer (6 mm) Advanced Gun System-kanoner, skulle Zumwalts oprindeligt være i stand til at bære op til 155 granater på udvidet rækkevidde, i stand til at nå 900 sømil (83 mm). Men den ublu pris på projektilerne, mellem 150 og 800.000 million dollars, fordømte disse bygningers artilleri, og i dag tales der om at demontere dem for at øge antallet af vertikale siloer.

- Annonce -
USS Zumwalt DDG 1000 forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Railgun Railgun
De to 155 mm kanoner skulle være Zumwalts primære våbensystem

LOGO meta forsvar 70 analyserer forsvar | Hypersoniske våben og missiler | Railgun elektrisk kanon

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler