Rusland bekræfter sin hypersoniske beherskelse ved at lancere "mini-Zirkon"

I en artikel offentliggjort i dagbladet "Izvestia" bekræftede de russiske myndigheder udviklingen af ​​en "mini" version af det hypersoniske anti-skibsmissil, beregnet til at udstyre små fartøjer, som den russiske flåde har et stort antal af.

Traditionelt opererer den russiske flåde en stor flåde af lavtonnage kampfartøjer, meget veludstyrede og bevæbnede, men uegnede til åbent hav. Dette er tilfældet med Buyan-, Tarantuela- og Karakurt-korvetter, hvoraf nogle enheder bærer Kalibr-krydsermissiler. , mens disse fartøjer ikke overstiger 1200 tons.

Udviklingen af ​​en version tilpasset disse lette fartøjer af Zirkon hypersoniske missil ville betydeligt styrke anti-skibskapaciteten hos den russiske "myggeflåde". Faktisk kan Zirkon, der er i stand til at nå mach-7, ikke opsnappes af de systemer, der i øjeblikket er i drift i vestlige flåder. Selv det splinternye britiske CAAM-forsvarssystem, som vil udstyre Type 26-fregatterne, er kun i stand til at opsnappe missiler, der rejser på mindre end mach 3.

Den eneste beskyttelse for vestlige skibe ville så ligge i deres jamming- og lokkeevner, men kan de reagere effektivt på et missil, der rejser mere end 2 km/s?

Effektiviteten af ​​missilets styresystemer på et bevægende mål er dog ikke blevet påvist. Faktisk, ud over mach 5, skaber et projektil et plasma, der omgiver det, som har den særlige egenskab, at det er uigennemtrængeligt for radarbølger, i det mindste for nogle af dem, og friktionen på de frontale dele genererer meget høj varme, hvilket tvinger disse missiler til at bruge materialer, der er uigennemsigtige for elektromagnetiske bølger. Spørgsmålet er derfor, om russiske ingeniører rent faktisk har formået at løse dette problem, som er afgørende for at styre missilet mod sit mål.

I øjeblikket er der ikke noget endeligt svar på dette afgørende spørgsmål, som bestemmer den reelle effektivitet af missiler som den russiske Zirkon eller den kinesiske DF21.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler