Kina tilbyder J-10 til Laos og Bangladesh


De kinesiske myndigheder har angiveligt foreslået J-10C let jagerfly til at udstyre luftstyrkerne i Laos og Bangladesh. Dette er et første stærkt forsøg på at eksportere den enhed, hvis produktion indtil nu udelukkende var beregnet til PLA. Laos er omgivet af Vietnam, der beskæftiger Su-30 og Su-27, og Thailand, som beskæftiger JAS39 Gripen. J-10C viste fremragende præstationer mod sidstnævnte under en kinesisk-thai-øvelse i 2017.

Bangladesh har modstridende forhold til Indien, dets nabo, som bruger Su-30, Mirage 2000, Jaguar og snart Rafale. Dog en af ​​de to eskadriller af Rafale vil blive placeret tæt på den fælles grænse til Bangladesh. 

J10-C er en udviklet version af J-10, der nyder godt af moderne flyelektronik og en AESA-radar. Indtil nu har Kina differentieret enheder beregnet til eksport fra enheder beregnet til hjemmemarkedet. At se J-10C udbudt til eksport indikerer, at landet nu er klar til energisk at fremme sin forsvarsindustri på den internationale scene og til at udgøre et netværk af alliancer og afhængighed i billedet af Rusland og USA.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler