DF26 missil kan ramme bevægelige mål, men er ikke den ultimative luftfartøjsbærer

Ved flere lejligheder havde de vestlige myndigheder stillet spørgsmålstegn ved virkeligheden af ​​de kinesiske DF-21 og DF-26 ballistiske missiler til at ramme et bevægeligt mål, mens Kina hævdede, at disse missiler var designet til at eliminere hangarskibe.

Det ser ud til af de sidste test af DF-26-missilet kaste lys over driften af ​​dens vejledning og dens evne til at ramme en bygning som et hangarskib. Faktisk ville de russiske styrker under denne test have kontrolleret missilens bane under flyvning for at omdirigere den mod sit mål. Ifølge de avancerede elementer kan sprænghovedet på DF-26 med 4 imponerende kontrolflader således styres under dens terminalfase for nøjagtigt at nå sit mål.

Med andre ord har DF-26 ikke en søgende, men er styret af luft-, flåde- eller rummidler for at justere sin bane mod sit mål. Og det giver rigtig god mening!

Faktisk genererer et ballistisk sprænghoved, der trænger ind i de nederste lag af atmosfæren med meget høj hastighed, et plasma, der stort set blokerer radarbølger, hvilket gør det meget vanskeligt at kontrollere søgeren. For at drage fordel af terminalkontrol fra søgende skal missilet derfor først bremse, hvilket gør det sårbart over for de luftværnssystemer, der i øjeblikket er i drift.

For at overvinde dette problem bærer DF-26 ikke en søgende, men styres fra en fjernkilde, som sender stødkoordinater til missilet opdateret i henhold til ændringer i målet. Da kontrollen udføres fra bagsiden af ​​missilet, blokerer plasmaet ikke transmissioner. Derudover kan missilet ikke "lokkes" af krigsskibenes elektroniske krigsføringssystemer ombord.

Dette kræver stadig at have egnede midler til præcist at overvåge målets position og dets udvikling. Dette kan være rollen som stealth-droner, ubåde eller satellitter med lang rækkevidde. Men disse systemer kan opdages eller endda ødelægges af hangarskibets eskorte.

DF-26 er derfor effektivt i stand til at nå et bevægeligt mål, såsom et hangarskib på stor afstand, idet systemet er givet til at have en rækkevidde på 4000 km. Men i tilfælde af en konflikt vil brugen af ​​dette våbensystem være meget vanskelig, fordi modstanderen vil være meget omhyggelig med at forhindre den præcise placering af sit hovedskib.

I sig selv repræsenterer det ikke trusler, der er meget forskellige fra de trusler, der eksisterer i dag, såsom ubådsflåder eller langtrækkende bombefly. Og det er heller ikke, som det nogle gange er blevet antydet, den ultimative nemesis, der signalerer hangarskibets forestående forsvinden.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler