Frankrig støtter Cypern mod Tyrkiet

I anledning af det sydeuropæiske topmøde eller MED7, der blev afholdt i den cypriotiske hovedstad Nicosia den 29. januar, erklærede præsident Macron, at Frankrig støttede cypriotisk suverænitetog forsikrer præsident Anastasiades ikke kun om solidaritet, men for Frankrigs støtte i denne sag, især over for Tyrkiet.

Denne erklæring kommer i en anspændt situation, mens øens myndigheder har foretaget undervandsudforskninger med det formål at finde og udnytte betydelige reserver af naturgas, der ligger i landets farvande. Udbytninger er bredt bestridt af Tyrkiet, som mener, at det ville være en bortførelse af indbyggerne i den tyrkiske del af øen.

Cypern er fortsat et af de vigtigste spændingsområder i Europa, mellem den tyrkiske hær og de cypriotiske og græske hære. Adskillelsen mellem de to dele af øen, kaldet den grønne stribe, er sikret af en FN-interpositionsstyrke.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler