2 russiske fregatter er udstyret med enheder, der skaber sensoriske illusioner

De to fregatter i Project 22350, fregatten Admiral Gorshov og Admiral Kazatonov, var udstyret af to optiske Felin-systemer. Formålet med dette system er at blænde mål, menneskelige eller mekaniske, takket være en kraftig lysstråle med stroboskopisk effekt. Ifølge test rapporteret af russiske myndigheder forårsager dette system også sensoriske illusionseffekter hos halvdelen af ​​testpersonerne, der spænder fra tab af balance og kvalme til visuelle hallucinationer. 

Enhedens begrænsede rækkevidde, 2 km ifølge russiske erklæringer, gør den til ikke-dødbringende selvforsvarsudstyr med begrænset effektivitet, men som kan vise sig nyttig under tætte, men ikke-krigsførende konfrontationer med andre skibe, fly eller til støtte for styrker på jord. 

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler