Iran udvikler nye strategiske systemer

Iran præsenterede officielt nyt hoveizeh krydstogtsmissil (dæmning) med en bebudet rækkevidde på 1350 km, som vil blive indsat i Revolutionary Guards luftfartsenheder. Samtidig meddelte det, at dets mellemliggende rækkevidde ballistisk missil (2000 km) Khorramshahr nu ville blive udstyret med en ny militær nyttelast på 2 tons.

Mens USA opsagde Wien-aftalen, der blev underskrevet i 2015, og ophævede økonomiske sanktioner mod landets forpligtelse til at give afkald på sit militære nukleare program, fortsætter Iran med at hævde retten til at udvikle sine egne strategiske systemer og argumenterer for, at de ikke har atomvåben til at udstyre dem, men respektere forpligtelserne i den internationale aftale.

Iran har udviklet flere ballistiske missiler med nuklear kapacitet, herunder Shahab-3, afledt af den kinesiske DF-21, med en rækkevidde på 1500 km, og Shahab-4, med en anslået rækkevidde på 2500 km, afledt fra den sovjetiske SS -4. Disse systemer blev efter al sandsynlighed udviklet med støtte fra Nordkorea, som bruger lokale versioner af disse to missiler. Shahb-5, der stammer fra SS-5, har en rækkevidde på mere end 3500 km, mens KOSAR, afledt af den, ville overstige 4000 km i rækkevidde. Det er også i øjeblikket ved at udvikle Shahab 6-missilet, der stammer fra den sovjetiske SS-7, med en rækkevidde på mere end 5000 km, hvilket gør det til et interkontinentalt våben.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler