Rusland vil udvikle en hypersonisk terrestrisk version af Kalibr Naval cruise missil

Slutningen af ​​INF-traktaten, fortsættelse ... Som vi havde forestillet os i går, vil Rusland udvikle sig på meget kort tid a hypersonisk jordversion af Kalibr flådekrydset missil. Dette er i realiteten erklæringen fra forsvarsministeren, Sergei Choigou, der meddelte, at det nye missil ville blive udviklet i perioden 2019-2020.

Bemærk dog, at Kalibr-missilet i dag ikke er hypersonisk. Missilet, hvis rækkevidde varierer fra 300 til 2500 km afhængigt af versionen, har en subsonisk kørehastighed og en supersonisk hastighed i terminalfasen. Udtrykket “hypersonisk krydstogtsmissil” er derfor meget sandsynligt en misvisende betegnelse, idet missilet ikke har kapacitet til at opretholde supersonisk hastighed gennem hele flyvningens varighed.

Hvis det er muligt at øge terminalhastigheden ud over mach 5 (hypersonisk tærskel), vil stigningen i flyvehastigheden medføre en meget betydelig reduktion af rækkevidde, samt adskillige problemer vedrørende navigation og kontrol af flyet.

Bemærk, at Frankrig, som har MdCN-krydsermissilet, også i løbet af relativt kort tid kunne designe en version indsat fra en landlancering. På den anden side, i modsætning til Kalibr, er MdCN ikke designet til at kunne bære en nuklear ladning, hvis det er nødvendigt, idet denne komponent er reserveret til ASMPA-missilet udstationeret af Rafales af luftvåbnet, og af M53-missilerne indsat af flådens SSBN'er.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler