Den amerikanske luftvåben kunne beordre 230 F15X ... mod hans vilje

Ifølge flere bekræftende kilder vil 2020 US Air Force budgetplan inkorporere rækkefølgen af ​​8 F-15X krigere, den ultimative version af Boeing-fighter, der etablerede sig som et benchmark i mere end 20 år. Målet ville være både at vurdere ydeevnen for det nye fly såvel som det tilrådelige at udskifte 230 F15 C / D, der i øjeblikket er i drift. Og dette på trods af en reel modstand fra det amerikanske luftvåben, der foretrak at have mere F35 frem for at modtage nye krigere fra "tidligere generation".

Undersøgelser udført af Pentagon og Kongressen viser imidlertid, at det amerikanske luftvåben ikke kan modtage mere end 90 F-35'er hvert år uden at destabilisere dets operationelle effektivitet. Ud over det faktum, at F35A endnu ikke har alle de forventede driftsfunktioner, og at de enheder, der leveres i dag, stadig skal vende tilbage til fabrikken for at blive opdateret med de nyeste standarder, er det frem for alt forsinkelserne i omdanne en eskadrille til en F-35, som er problematisk, og som begrænser fornyelseshastigheden for fly, der udstyrer luftvåbnets eskadriller.

Omdannelsen af ​​en eskadron af F15 C/D til F15X kunne dog gøres meget hurtigt. Derudover har F15-flystellet vist, at det kan overstige 20.000 flyvetimer, hvor F35A er begrænset til 8000. Endelig, til mindre end 80 millioner dollars, og med en vedligeholdelsespris pr. flyvetime på 25.000 dollar, viser F15X sig at være en. økonomisk løsning for det amerikanske luftvåben.

Det ville ikke være første gang, at det amerikanske luftvåben fik pålagt en anordning mod sin vilje. Dette var tilfældet med F4 phantom II, udviklet til den amerikanske flåde, som tog over fra den katastrofale Century-serie, selvom den blev hyldet af luftvåbnet. Det var det samme for A7 Corsair II, derefter for A10. Selv F16, som blev rygraden i luftvåbnet i 30 år, var ikke for, og foretrak F15 og F111 i sin tid.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler