Den første kinesiske jernpistol vil gå i service i 2025

Ifølge en amerikansk efterretningsrapport, afsløret af webstedet CNBC, Vil de kinesiske flådeenheder have deres første elektriske kanon fra 2025. Ifølge stedet blev det arbejde, der blev udført af Kina i dette område bemærket i 2011, og de første test fandt sted i 2014. Det ser ud til, at fasetesten, især på flådeenheder, slutter i 2023.

Efter al sandsynlighed, baseret på denne tidsplan, vil den næste serie af Type055 tunge destroyere derfor være baseret på en modificeret version af den (type 055A?), Der er i stand til at producere tilstrækkelig elektrisk energi til at implementere denne Rail Gun.

Ifølge rapporten ville den kinesiske jernbanepistol nå en mundingsudgangshastighed større end mach 8 og en rækkevidde på 200 km. Der gives dog ingen oplysninger om skuddets præcision, og et eventuelt styresystem, som dog er væsentligt, når der skydes på en sådan afstand. På den anden side anslår de amerikanske tjenester, at granater, der bruges af denne pistol, vil koste mellem $25.000 og $50.000. Til sammenligning vurderes et Exocet MM40 Block3-missil at have en enhedspris på mere end €1 million, for en væsentlig sammenlignelig rækkevidde og destruktiv kapacitet.

Hvis europæere og amerikanere også har udviklet programmer for elektriske kanoner, ser det ud til, at Kina har et meget markant forspring på dette område, der kan sammenlignes med det russiske forspring inden for hypersoniske våben, to nøgleteknologier til fremtidig beherskelse af slagmarken. Vestlig teknologisk overlegenhed, som hele NATO's defensive strategi er baseret på, synes godt og grundigt undermineret 

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler