Den første tyrkiske S-400 leveres i år

Ifølge vicepræsident for den tyrkiske statssekretær for forsvarsindustri, Celal Sami Tufecki, citeret af TASS-agentur, vil de første elementer i S-400-systemerne bestilt af Tyrkiet fra Rusland blive leveret i år.

På den anden side ser det ud til, at aftalen om køb af amerikanske Patriot PAC-systemer sættes i tvivl i modsætning til hvad pressen over Atlanterhavet foreslog. Faktisk modsætter hr. Tufecki sig med disse ord klart valget af S-400-systemet i forhold til Patriot-systemet og at erklære, at Tyrkiet ikke var lykkedes at opnå en tilfredsstillende aftale med USA eller med hensyn til pris, lokal fremstilling og teknologioverførsel. Men ifølge den tyrkiske kanal NTV ville USA igen have besluttet at suspendere tilbuddet til Patriot, hvis Tyrkiet fortsatte med at ønske at erhverve S-400.

På 20 år er det tyrkiske forsvar gået fra et budget på $6 milliarder til $20 milliarder, og dets afhængighed af eksterne teknologier er faldet fra 80% til 35%. Dette tal forventes at falde yderligere med TFX 5. generations jagerprogrammer, MILGEM til konstruktion af destroyere, fregatter og korvetter, samt talrige programmer for pansrede køretøjer, missiler, helikoptere mv.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler