Ingen forhandlinger blev indledt med Kina om en ny INF-traktat

Ifølge Andrea Thompson, den amerikanske understatssekretær for våbenkontrol, ingen forhandlinger indledt med Kina vedrørende en mulig integration i INF-traktaten. Ifølge hende forbliver den eneste samtalepartner i dag Rusland, idet han ved, at det har 6 måneder til at overholde De Forenede Staters krav inden den endelige tilbagetrækning fra traktaten. 

Muligheden for en forhandling med Kina var blevet rejst af præsident Trump selv under hans bemærkninger om den amerikanske beslutning om at suspendere deres deltagelse i traktaten. 

Det ville dog være meget overraskende, hvis Kina, som har investeret kraftigt i mellemdistance-ballistiske våben som DF21 og DF26, nogensinde ønskede at deltage i sådanne forhandlinger. Faktisk er disse systemer, der har en rækkevidde mellem 2500 og 4500 km, perfekt integreret i den kinesiske defensive strategi, især i tilfælde af en mulig konfrontation med USA og dets allierede.

DF21D- og DF26-missilerne præsenteres af de kinesiske myndigheder som i stand til at målrette et hangarskib til søs. Nylige udtalelser synes at understøtte denne hypotese, selvom missilerne ikke har et autonomt styresystem. 

Det er også usandsynligt, at Rusland vil efterkomme USA's krav, da præsident Putin har beordret udvikling, hurtigst muligt, af våbensystemer med øget rækkevidde, såsom landbaserede versioner af Kalibr- og Kinjal-missilerne.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler