Taiwan vil have nye amerikanske krigere, uanset hvilken ...

De taiwanske myndigheder har sendt en usædvanlig anmodning til den amerikanske regering om at erhverve nye jægere, uden at specificere enhedstypenheller ikke det nøjagtige antal, der ønskes. Denne anmodning kan virke uforenelig eller endda fantasifuld. Alligevel reagerer det på en interessant strategi. Taipeis mål er at hurtigt modernisere sit luftvåben i lyset af den voksende trussel fra det kinesiske luftvåben og flåden.

Myndighederne på øen ved dog, at tilliden til taiwanesernes integritet ændres af de mange tilfælde af spionage, der er bevist til fordel for Folkerepublikken Kina. Faktisk er Washington tilbageholdende med at aflevere sine nyeste og strategiske teknologier i hænderne på det, der ser ud til at være en utæt kurv.

Dette er grunden til, at den taiwanske regering overfører valget af enheder, der skal erhverves til USA, og betro dem samtidig styringen af ​​teknologiske risici og geopolitiske risici, i håbet om at se processen accelereres, da den er intern i USA USA's regering, vel vidende at med hensyn til F15-X, F16V, F18 E/F eller F35A/B, vil ydeevnen være tilstrækkelig til at holde PLA i skak, i det mindste i en periode.

Desuden vil Washington ved at gå frem på denne måde også bære ansvaret over for Beijing for taiwanesisk oprustning. Velvidende, at Boeing kæmper for at bevare sine F18- og F15-linjer, til trods for ordrerne fra den amerikanske flåde og de mulige ordrer på F15X fra luftvåbnet, vil en blankocheck som den fra Taiwan være politisk meget vanskelig at ignorere.

Det er derfor en procedure, der, hvis den er original, synes særlig relevant i den foreliggende sag, at fremskynde proceduren for anskaffelse af nye kampfly til de taiwanske styrker.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler