Mi-28NM kamphelikopter til at modtage udvidede antistank missiler

Endnu en gang blev den syriske oplevelse brugt af de russiske hære og industriister til at forbedre styrkenes og udstyrets effektivitet. MI-28M-helikopteren blev udsendt flere gange i det syriske teater og båret i standardkonfiguration 9M120 Ataka-B antitankmissil, et radiostyret missil med en rækkevidde på 10 km. Helikoptere er imidlertid meget udsat for luftfartsmissiler og artillerisystemer under implementeringen af ​​disse missiler, der kræver en synsfelt, og hvis reducerede rækkevidde sætter dem i en afstand for disse systemer.

Dette er grunden til, at MI-28 gennemgår en makeover, der skal bringes til NM-standarden med ny optronics, forstærket rustning, branddetektorer og mere kraftfulde motorer. Frem for alt vil den nye helikopter være udstyret med en nyt anti-tank missil, identificeret for øjeblikket ved koden "artikel 305".

Dette nye missil vil ifølge de indsamlede oplysninger have en maksimal rækkevidde udvidet til 25 km og en infrarød søger med mand i løkken, ligesom de funktioner, der tilbydes af det franske MMP-missil fra MBDA.

Med dette nye system vil MI-28NM være i stand til at drage fordel af pansrede mål i sikker afstand fra nuværende SHORAD-systemer og dem, der er designet i Vesten, og vil være i stand til at bruge terrænmaskering for at blive beskyttet mod langdistanceoverflader -til-luft missiler. Som det ofte er tilfældet i Rusland, er dette en enkel og pragmatisk løsning til at bevare en taktisk fordel, selv midlertidig.

Baseret på tidligere rettelser til udstyret udstationeret i Syrien er det rimeligt at anslå, at den nye helikopter og dens nye missil vil tages i brug inden for 3 til 4 år, hvilket gør Mi-28NM til et formidabelt system mod pansrede køretøjer, især vestlige køretøjer. dem, hvor det er relevant, i flere år.

Den lydhørhed og frivillighed, som industrifolk og militæret i Rusland har udvist for at forbedre deres operationelle præstationer inden for korte tidsfrister, er lige så beundringsværdige, som de er bekymrende for os, vesterlændinge, udsat for meget længere tidsfrister.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler