USA truer Egypten over russisk erhvervelse af Su-35

Siden ikrafttrædelsen af ​​CAATSA, for Countering Adversery of America Through Sanction Act, en lov, der har til formål at give den amerikanske udøvende myndighed mulighed for at gennemføre økonomiske sanktioner mod lande, der anses for fjendtlige over for USA, er gennemførelsen af ​​denne lov blevet et økonomisk våben med variabel geometri til Det Hvide Hus. Anskaffelse af forsvarsudstyr, der er identificeret som kritisk og fremstillet af en nation, der anses for fjendtlig, kan således føre til gennemførelse af alvorlige økonomiske sanktioner. Sådan gjorde Det Hvide Hus det klart, at hvis Ankara fortsætter med at ønske at erhverve russiske S-400 luftfartssystemer, kunne landet ikke kun blive sat ud af spillet over F35-programmet, men også under en embargo på sagen våben (såsom reservedele til dens 250 F16) samt økonomiske sanktioner, som Ankara havde en smag af sidste efterår, da den tyrkiske lira blev angrebet og mistede en masse værdi på de internationale markeder.

I dag er det Egypts tur til at blive truet. Kairo har faktisk meddelt, at de agter at erhverve tunge Su-35-jagerfly fra Rusland, hvilket slet ikke er efter de amerikanske myndigheders smag. Truslen er ikke kun rettet mod Egypten. Faktisk har adskillige Golfmonarkier, herunder de meget loyale Forenede Arabiske Emirater og Kongeriget Saudi-Arabien, faktisk meddelt, at de overvejer at erhverve S-400, men også af kampfly af russisk oprindelse. Det tilkommer derfor Washington at forhindre smitte, vel vidende at Rusland nu tilbyder udstyr meget mere pålideligt end for få år siden, men frem for alt meget billigere end deres amerikanske kolleger. En tung Su-35 fighter koster således mindre end en F-16 Block52, og Abrams M1A2 tank koster 5 T90BM tanke.Samtidig udviser de amerikanske myndigheder ubegrænset forståelse, når det kommer til New Delhis opkøb. Præsident Moodi modtog ikke blot forsikringer fra USA om, at der ikke ville blive anvendt sanktioner mod Indien efter erhvervelsen af ​​5 S-400-regimenter, men den nylige erhvervelse af Mig-29 og Su-30MKI ville heller ikke give problemer.

Denne tilgang opnår resultater, hvor flere lande allerede har annonceret, at de opgiver, i det mindste midlertidigt, at anskaffe russisk eller kinesisk udstyr for at undgå dette Damokles-sværd. Men den kombinerede handling fra CAATSA, ITAR-forordningen, der tillader USA at forbyde eksport af forsvarsudstyr ved hjælp af komponenter, der anses for følsomme, også brugt til økonomiske formål, og de seneste afsløringer om potentiel kontrol, som Washington kunne udøve med brugen af ​​udstyr fra USA oprindelse, begynder at generere reaktioner i modstrid med de tilstræbte mål, som det er tilfældet med Tyrkiet, som nu overvejer meget alternative forsvarsudstyrsløsninger til F35, F16 og andet amerikansk udstyr.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler