Præsident Putin ønsker at udvikle forsvarssystemer mod hypersoniske våben

Med programmerne Kh47M2 Kinzhal, 3M22 Tzirkon og Yu-74 Avangard har Rusland taget en betydelig føring inden for hypersoniske våben og missiler. Men præsident Vladimir Poutine har ikke til hensigt at hvile på sine laurbærere og styrke dette forspring ved at udvikle forsvarssystemer mod disse hypersoniske missiler.

Interessen for Moskva er dobbelt. På den ene side vil udviklingen af ​​anti-missil-systemer, der er i stand til at opfange hypersoniske våben, effektivt neutralisere truslen, selvom Vesten kun forsøger at udvikle sine egne hypersoniske missiler. Husk, at det amerikanske luftvåben afventer de første test af hypersoniske missiler i 2021, og at det fransk-britiske FMAN / FMC-missil, som også formodes at være hypersonisk, ikke skulle komme i tjeneste før 2027.

For det andet vil dette give russiske industrier mulighed for at tilbyde eksportudstyr uden tilsvarende på det internationale marked, der kan yde en uovertruffen grad af beskyttelse i flere år. I betragtning af russiske eksportsucceser med S-300 og S-400 antiluftskyts- og antimissilsystemer, vil et system, der kombinerer antiluftskyts, anti-ballistiske og anti-hypersoniske våbenkapaciteter, helt sikkert finde en køber i det internationale forsvarsøkosystem.

Bemærk endelig, at dette vil styrke Ruslands modstandsdygtighed over for et forebyggende angreb, mens landet samtidig udvikler kort- og mellemdistance-ballistiske missilprogrammer og hypersoniske krydsermissiler, der er i stand til at udføre disse første tastetryk, eller reagere på dem. Med andre ord ville Rusland opnå en betydelig fordel i forhold til NATO i et område, der altid har været anset for strategisk af alliancens lande.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler