EU siger nej til de amerikanske krav til PESCO

De seneste uger har tonen været stigende mellem de amerikanske myndigheder og EU. Det drejer sig om de begrænsninger, som europæerne har sat på finansieringen ydet af PESCO-programmet[efn_note]Permanent Structured Cooperation[/efn_note], FED-programmet[efn_note]European Defence Fund[/efn_note] og PEDID-programmet[efn_note]Programme Européen de Développement Industriel de la Défense[/efn_note], som kræver, at virksomheder, der hævder det, faktisk ejes af europæiske interesser. Faktisk er store amerikanske virksomheder, men også britiske efter Brexit, udelukket fra det.

Og det er ikke efter de amerikanske myndigheders smag, der ved sin ambassadør i Den Europæiske Union, Gordan Sodland, og i tråd med Donald Trumps forhandlingsmetoder gav indtil juni 10 til EU for at "gennemgå sin kopi", hvad der er nødvendigt, ville USA indføre "protektionistiske" foranstaltninger for at forhindre europæiske virksomheder i at få adgang til det amerikanske marked. Ud over sit næppe diplomatiske aspekt ringer truslen også lidt hul, for så vidt som Laurent Lagneau understreger det i hans artikel, det gensidige er allerede på plads i De Forenede Stater ... siden 1933!

Nyhedsartikler, der er offentliggjort ud over 24 måneder, falder ind under kategorien "Arkiv" og er kun tilgængelige for professionelle abonnenter.
For mere information om dette tilbud, klik her

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler