Bell V280 Valor hybridhelikopter demonstrerer sine evner

Bell V280 Valor hybrid tiltrotor helikopter har netop afsluttet dedikeret test lavhastighedsudvikling, efter at have vist betydelig præstation med hensyn til hastighed og stigningshastighed.

Der var ingen tvivl om, at V280 ville opnå høj ydeevne, idet Bell havde en dokumenteret track record i vippe rotorer med V22 Osprey. V280 nåede således en lufthastighed på 300 knob eller 555 km / t i lige vandret flyvning, ligesom V22, en stigningshastighed på 4500 fod i minuttet og et loft på 11.500 fod. Derudover har enheden allerede gennemført en transitflyvning på 370 miles eller næsten 600 km. På den anden side måtte Bell-flyet stadig bevise sig ved lav hastighed efter de mange ulykker, der forfærdelige V22 Opsrey's karriere.

Test af lav hastighed af V280 Valor

V280 er modstander af SB>1 Defiant fra Sikorsy/Boeing for US Army FVL[efn_note]Futur Vertical Note[/efn_note]-programmet og har et forspring på mere end et år i forhold til sin modstander, som kun lavede sin første flyvning i marts 2019, mens V280 havde fløjet for første gang i december 2017. Mens FLV-programmet i første omgang vedrørte udskiftning af UH-60 Black Hawk-manøvreringshelikopterne, besluttede den amerikanske generalstab i oktober 2017 at forlænge den indledende konsultation til lette rekognoscerings- og angrebshelikoptere, og forventer fra de to amerikanske producenter en prototype under flyvning i 2023. Den dobbelte vipperotor-konfiguration af V-280 virker dog meget mindre egnet end den for de kontraroterende og fremdrivningsrotorer på SB> 1 Defiant for en let helikopter.

Første flyvning af SB> 1 Defiant

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler