Nye spændinger mellem Beijing og Washington i Kinahavet

Der er ikke mangel på spændingsområder mellem USA og Kina i de seneste uger. Ud over optrapningen i handel og teknologisk krig mellem de to supermagter, måler de to lande hinanden i Kinahavet for at bestemme, hvor langt der ikke skal gå for langt, for at hævde deres holdninger og for at hindre modstanderens, uden indgå i en logik af militær konfrontation.

Således en uge efter, at de amerikanske flådejævnere USS Preble og USS Chung-hoon nærmede sig inden for 12 sømil fra den kunstige atoll af Mischief i Spartleys-øhavet, er det tur til den samme ødelæggende USS Preble, denne gang ledsaget af den australske fregat HMAS Melbourne, til at navigere nær Scarborough-revet, også krævet af Kina, i henhold til den selvudråbte regel fra de 9 linjer, der tilskriver Beijing besiddelse af det kinesiske hav på "historiske og kulturelle" baser og stoler på international traktater. Scarborough Reefs kræves også af Filippinerne, for hvem de repræsenterede et privilegeret fiskeriområde.

De kinesiske myndigheder har, som man kunne forvente, reageret kraftigt på, hvad de anser for at være en amerikansk provokation, og en trussel mod landets nationale suverænitet. Efter de sædvanlige officielle pressemeddelelser annoncerede de kinesiske myndigheder frem for alt at sætte flåde- og luftstyrkerne i området i alarmberedskab og at sende skibe og fly for at identificere vestlige skibe.

Vi kan ikke undgå at bemærke, at kinesiske reaktioner, ligesom den anvendte semantik, på spændinger med USA fortsætter med at blive hårdere. For eksempel tøvede en officiel kommentator fra en af ​​de vigtigste kinesiske offentlige tv-kanaler ikke med at sige for et par dage siden, at Kina var klar til at forhandle med USA, da det var klar til krig. En erklæring, som intet skylder tilfældighederne, og som bestemt ikke ville være blevet fremsat uden godkendelse fra centralmagten i Beijing.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler