Rusland ønsker at nå hypersoniske hastigheder med sine krydstogt- og antiskibsmissiler.

Ifølge Alexander Leonov, CEO for Research and Production Association of Machine-Building, har de russiske myndigheder bemyndiget producenterne til at øge rækkevidden og hastigheden af ​​antiskibssystemer og krydsermissiler, der i øjeblikket er i tjeneste i de russiske væbnede styrker.

Mere specifikt vil en betydelig indsats blive fokuseret på P800 Onyx-systemet, som udstyrer Project 22350 Admiral Gorshkov fregatterne, Project 885 Yassen-klassens ubåde og de fremtidige Project 22350M Super Gorshkov destroyere. P800 Onix er et 8,90 meter missil med en masse på over 3 tons. Det er drevet af en ramjet-motor, der giver det en hastighed på Mach 2,5 i højden og Mach 2 ved havoverfladen. Den bruger et inerti-navigationssystem, der er justeret af GLONASS-satellit til krydstogtfaserne, og en intelligent infrarød søger til erhvervelse og ødelæggelse af sit mål. Sprænghovedet på 300 kg kombineret med den anvendte kinetiske energi er tilstrækkeligt til at ødelægge eller alvorligt beskadige alle eksisterende overfladeskibe.

Meddelelsen om at ville bringe Onyx-systemet til hypersoniske hastigheder, større end mach 6, tyder endnu en gang på, at Rusland har fået et gennembrud i vejledningen af ​​hypersoniske våben. Faktisk har Onyx ikke en ballistisk bane, som Tzirkon formodes at have, og den kan derfor ikke styres af en bagstråle, der kommer fra en satellit. Dette antager derfor, at russiske ingeniører ville have haft held med at udvikle et materiale, der er i stand til at modstå termisk friktion genereret af hypersonisk hastighed, men tilstrækkelig lav tæthed til at tillade elektromagnetisk styrestråling at passere igennem (faktisk virker det meget usandsynligt, at missilet vil bevare infrarød styring som i dag).

Hvis dette er tilfældet, ville Rusland have et meget betydeligt teknologisk fremskridt med hensyn til antiskibsmissiler, idet antiluftværnssystemer, der er monteret på vestlige skibe, ikke er i stand til at opsnappe et hypersonisk missil i en lav bane i dag.

Hvis oplysningerne bevises, fordi der ikke er nogen objektiv indikation på, at denne teknologi rent faktisk er blevet mestret, ville Rusland være i stand til at indsætte en flådeforbudszone, der kan sammenlignes med den, der vedrører fly. Det ville derfor være i stand til at neutralisere NATO's to hovedstyrker, dets luftvåben og dets flåde, for at opnå en meget markant strategisk fordel, idet sidstnævnte ikke kunne modsætte sig sin pansermagt uden massiv indgriben i USA.

Rusland anvender mere end nogensinde doktrinen "Vær stærk eller din modstander er svag, og forhindre ham i at bruge sine styrker", som meget mere end hybrid krigsførelse bør tilskrives general Gerazimov.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler