Fornyede spændinger i Kosovo: Den serbiske hær sat i alarmberedskab

Kosovo-politiet gennemførte her til morgen en razzia i den nordlige del af landet, en overvejende serbisk region, og anholdt angiveligt 23 mennesker, hvilket fremkaldte vrede hos den serbiske befolkning i regionen. Der blev hurtigt organiseret spontane demonstrationer, og der blev angiveligt sat barrikader op i byen Kosovska Mitrovica. Der blev rapporteret om skud.

Den serbiske præsident Aleksandar Vucic satte de serbiske væbnede styrker i alarmberedskab, efter at have erklæret over for det serbiske parlament, at han ikke ville efterlade den serbiske befolkning (i Kosovo) ubeskyttet mod den albanske trussel (Kosovo). Situationen er derfor meget anspændt, især da Serbien nu ved, at man kan regne med støtte fra Rusland til at neutralisere en NATO-intervention, i modsætning til i 1999.

Fortsættes …

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler