USA mistænker Rusland for atomprøvesprængninger mod råd fra internationale organisationer

Ifølge general Robert Ashley, direktør for American Defense Intelligence Agency (DIA), som talte onsdag den 29. maj på Hudson Institute, Rusland ville "sandsynligvis" ikke respektere dets tilsagn vedrørende traktaten om omfattende testforbud, som det tilsluttede sig i 1996 med Frankrig og Det Forenede Kongerige, men som hverken Kina eller USA har ratificeret teksten om.

Efterfølgende vendte general Ashley tilbage til denne erklæring for at præcisere, at hvis Rusland efter al sandsynlighed endnu ikke havde overtrådt traktaten, havde det nu muligheden, især på sit område Nova-Zemlya, der støder op til polarcirklen.

På den anden side hævder det internationale organ, der er ansvarligt for at overvåge anvendelsen af ​​traktaten, CTBTO, og som har mere end 310 stationer rundt om i verden til at detektere seismiske, nukleare, lyd- og hydroakustiske anomalier, der indikerer en atomprøve, ikke at have opdaget noget. tyder på, at Rusland havde udført atomprøvesprængninger, bortset fra et radioaktivt spor, der blev opdaget i 2015 i Europa, bestående af jod 131, og som efterfølgende blev tilskrevet det missilforsøgs atomdrevne krydstogtskib "Burevestnik".

Faktisk ligner disse udtalelser meget dem, der vedrører det russiske 9M29 Novator missilsystem, anklaget af USA for ikke at respektere forbuddet mod at udvikle krydstogt- og ballistiske missiler med en rækkevidde på 500 til 5000 km, eller INF-traktaten, og som førte til USAs tilbagetrækning fra denne bilaterale traktat, efterfulgt af Rusland. Som før er USA's hovedproblem faktisk ikke Rusland, men Kina, som ikke har ratificeret CTBT-traktaten ligesom USA, men hvis offentlige mening ville være meget mindre følsom over for genoptagelsen af ​​de tests, som den amerikanske mening. Ikke alene ønsker den amerikanske administration at være i stand til at reagere på mulige kinesiske tests, hvis sagen opstår, men den bliver mere og mere opmærksom på den fare, som en kinesisk-russisk alliance ville udgøre inden for få år, og som truer med at udklasse staterne - USA og dets allierede på det konventionelle område.

Fra da af, som det var tilfældet i 60'erne og 70'erne, ser USA igen ud til at satse på atomvåben for at neutralisere den demografiske ubalance og forskellen i midler i forhold til Kina, Rusland og deres allierede.

Faktum er, at det ikke er med så tvivlsomme erklæringer, at de amerikanske myndigheder vil være i stand til at bringe landet og dets befolkning tilbage i den sindstilstand, som var deres under den kolde krig. Fakta er tilstrækkeligt veltalende til at øge bevidstheden om risiciene uden at blive hængende i sådanne omtrentlige tilgange.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler