Grækenland klar til at erhverve 2 franske FDI Belh@rra, hvis det finder finansieringen

Ifølge webstedet Naval Nyheder, med henvisning til et græsk websted, har de græske myndigheder sendt Frankrig en hensigtserklæring vedrørende erhvervelsen af ​​2 Belh@rra-fregatter optimeret til luftværnsforsvar for den hellenske flåde. Forhandlingerne om dette emne, som har været i gang i mange måneder i Athen, ser ud til at have afgjort alle detaljer vedrørende konfiguration, udstyr, deadlines og besætningstræning med undtagelse af det afgørende punkt med finansieringen.

For at kunne iværksætte købet skal de græske myndigheder opnå en finansiering på mere end 1 mia. EUR for at udjævne anskaffelsen over sit forsvarsudstyrsbudget på 600 mio. EUR om året, som allerede er væsentligt reduceret ved moderniseringen af ​​dets F16'er. . Forhandlingerne ser derfor nu ud til at fokusere på dette afgørende punkt, hvor Grækenland beder Frankrig om at finde en løsning for at kunne udløse ordren.

Det skal siges, at den hellenske flåde har et presserende behov for disse multi-purpose fartøjer, hvis format svarer perfekt til dets behov, og som er særligt effektive inden for nøgleområderne af antiluftskyts forsvar med sine 16 til 32 Aster 30 missiler og dets Thales-radar. AESA SeaFire, og i anti-ubådskrigsførelse, med detektionsudstyr blandt de mest effektive på planeten. Hvis de bliver erhvervet, bliver græske Belh@rra faktisk nødt til hurtigt at holde den tyrkiske flåde og især luftmagten i skak med næsten 350 fly inklusive 250 F16'er, mens Ankara har stadig mere presserende territoriale krav i Ægæerhavet og det østlige Middelhav.

Som det var tilfældet for den finansiering, Egypten havde anmodet om støttet af købet af Rafale Desuden burde finansieringen af ​​denne græske anmodning faktisk ikke udgøre et problem for Frankrig. Faktisk er Belh@rra, i det mindste i deres franske konfiguration, kun sammensat af nogle få importerede systemer. Hvis bygningerne faktisk bygges i Lorient af Naval Group, ville statens budgetmæssige afkast derfor overstige 75 % uden at tage hensyn til kompensation knyttet til beskæftigelse. Risikotagningen ville derfor være yderst begrænset for staten, en betalingsgaranti på 25 % tilstrækkelig til at dække hele den effektive risiko. Efter succeserne i 2018 vedrørende "CaMo"-programmet i Belgien, NH90'erne i Spanien og i 2019, den bemærkelsesværdige kontrakt om design og konstruktion af 12 nye generationer minekrigsfartøjer til de belgiske flåder og hollandske, en ny kontrakt med Grækenland ville underskrive en grundlæggende dynamik i Europa vedrørende erhvervelsen af ​​fransk forsvarsudstyr, efter næsten 2 årtiers knaphed. Lad os også huske, at Grækenland har udtrykt interesse for at erhverve 2 af den franske flådes lette furtive fregatter, som Frankrig snart kunne bringe på markedet.

Intens amerikansk lobbyisme om dette spørgsmål, meget fjendtlig over for det franske tilbud, med et tilbud baseret på de brugte Adelaide-fregatter, der potentielt er erhvervet fra Australien, bakket op af erhvervelsen af ​​Standard SM2- og Harpoon-missiler fra USA - forklarer utvivlsomt skønsretten af Naval Group i denne sag, i et land, hvor forsvarsspørgsmål har meget betydelig politisk vægt.

Lad os derfor håbe, at en meddelelse fra den franske og den græske regering snart vil underskrive en ny periode med samarbejde mellem de to lande!

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler