Russisk luftbåren selvkørende pistol LOTOS snart i brug

Meget mindre kendt og publiceret end luft- eller kampvognsenhederne, de russiske styrker stiller ikke desto mindre op med en meget stor, veltrænet og veludstyret luftbåren styrke. Med 72.000 mand fordelt på 4 divisioner og 6 brigader har russiske faldskærmsenheder også en stor flåde af pansrede køretøjer, lette kampvogne og BMD 2/3/4 infanteri kampvogne, luftværnssystemer, af ingeniører og egne artillerienheder .

I øjeblikket hovedsagelig udstyret med 2S9(M) Nona selvkørende morter, vil de luftbårne styrker snart modtage den nye 2S49 Lotos lufttransportable selvkørende pistol, hvilket giver dem et bemærkelsesværdigt løft i kraft. Faktisk er Lotos udstyret med en 120 mm selvladerende kanon, der når en rækkevidde på 18 km og en skudhastighed på 6 til 8 skud i minuttet, hvilket langt overstiger de 12 km med Nonas specielle projektiler. Monteret på et BMD-4 chassis, som nu er blevet standarden for russiske luftbårne tropper, har Lotos også mere effektiv panser, et Soft-kill beskyttelsessystem og et kommunikations- og brandstyringssystem moderne slagmarker forbundet med bl.a. det nye Zavet-D rekognosceringsbil.

Lotos vil snart påbegynde sine producenttests, og bør begynde lige efter statstestene, for serieproduktion og ibrugtagning, som ville begynde i 2020.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler