Beijing viser sine muskler mod USA

De kinesiske myndigheder har besluttet at lægge deres penge, hvor deres mund er, efter erklæringerne fra deres forsvarsminister Wei Fenghe under Shangri-Las forsvarsmøder, som vi allerede har rapporteret om. Ud over den meget rettidige test af det nye SLBM[efn_note]ubådsudsendte ballistiske missil[/efn_note], som fandt sted i begyndelsen af ​​ugen, blev PLA[efn_note]People's Liberation Army[/efn_note] præsenteret for offentligheden, og især for nogle repræsentanter for pressen, et batteri af DF21 ballistiske missiler, præsenteret som antiskibsvåben, eller AShBM[efn_note]Anti-Ship Ballistic Missile[/efn_note], og i stand til, ifølge Beijing, at nå og ødelægge et luftfartsskib fly i en afstand af 1500 km, nok til at nå et hangarskib fra den amerikanske flåde, hvis det skulle yde assistance til Taiwan. Husk, at Kina også har DF26-missilet, givet for at have samme kapaciteter som DF21, men med en rækkevidde på 4500 km. På trods af kinesiske erklæringer er der stadig tvivl om den reelle kapacitet, som dets missiler ville have til at nå et bevægeligt mål, selv et så stort som et hangarskib. Men nylige udtalelser fra det kinesiske forsvarsministerium ser ud til at give troværdige svar på dette område.

Offentlig præsentation af 10 DF21D-missiler Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Kystforsvaret
Billede fra dokumentaren dedikeret til den offentlige præsentation af DF21D-missilerne

Iscenesættelsen af ​​præsentationen, missiler rejst i en linje, efterlader ingen tvivl om det budskab, de skulle formidle, og heller ikke om Beijings voksende vilje til at holde Washington væk fra, hvad de anser for at være et internt oprør. .

Spændingerne omkring den uafhængige ø Taiwan er blevet ved med at stige i de seneste måneder, hvor Beijing har ændret sin diskurs over for den dybtgående, og bevæget sig fra trusler om økonomiske repressalier i tilfælde af militær støtte til Taipei til nu eksplicitte trusler om repressalier. Og der er nu næppe tvivl om, at på trods af de vanskeligheder, som PLA ville støde på i tilfælde af en mulig militæroperation mod øen, er Beijing og dens præsident Xi Jinping fast besluttet på at bringe Taiwan tilbage i den nationale fold på kort eller mellemlangt. semester.

Som vi også diskuterede, viser denne demonstration af kinesiske styrker også den tillid, som regimet nu har til sin militære magt, og til dets evne til at neutralisere amerikansk militær magt, hvis det er nødvendigt. For at sikre, at budskabet nåede frem, offentliggjorde PLA også en artikel, der dækkede netop dette punkt på statens hjemmeside Global Times.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler