Tabet af japansk F35 tilskrives rumlig desorientering

- Annonce -

De japanske myndigheder synes at gå ind for tesen om rumlig desorientering vedrørende årsagerne, der førte til nedstyrtningen af ​​en F35A fra de japanske selvforsvarsstyrker den 9. april i år. På trods af det lille antal indsamlede elementer, cellen og motoren af ​​flyet, der lå i en dybde på mere end 1000 meter i Stillehavet, var de japanske efterforskere i stand til at spore de sidste øjeblikke af flyvningen af ​​Akinori Hosomi, som mistede sin liv i ulykken.

Ulykken skete tilsyneladende under en hurtig nedstigning i et sving, hvilket bragte flyet fra 31.000 til 15.000 fod, forud for kontakttabet og styrtet 15 sekunder senere, uden at der var nogen advarselsmeddelelse, alarm eller forsøg på at skubbe piloten ud. Skumringslyset og vejret på ulykkestidspunktet, såvel som trætheden som følge af de to simulerede luft-luft-indgreb forud for ulykken, har en tendens til at antyde denne hypotese.

Faktum er, at major Hosomi var en meget erfaren pilot på 41 år, med 3200 timers flyvetid på militærfly, herunder 60 på F35, og at den faldende kurve ikke er den position, der med størst sandsynlighed vil skabe en sanseillusion, selv træt. Vi kan derfor undre os over, hvordan en pilot af denne kaliber, og et fly fyldt med sensorer og systemer som F35, i fællesskab kan miste forestillingen om deres rumlige position, mens de udvikler sig med transonisk hastighed på niveau 150...

- Annonce -

Andre hypoteser, såsom hypoxi eller total elektrisk fejl, synes også mulige, men udelukket af efterforskere. Det er rigtigt, at de har den store ulempe, at de sætter spørgsmålstegn ved flyet og ikke piloten, mens landet netop har formaliseret ordren på omkring hundrede ekstra F35'er. Husk, at F35 ved flere lejligheder har været sat på grund i USA på grund af dårlig iltproduktion for piloten, hvilket førte til hypoxi under flyvningen. Under disse forhold og i betragtning af det lille antal håndgribelige elementer i efterforskernes hænder, kan konklusionerne virke forhastede, især fordi de opfylder politiske mål.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler