Den amerikanske hær vil indsætte et divisionshovedkvarter i Polen

Udmeldingen i dag af præsident Trump lever ikke op til de polske forventninger, men udgør et første skridt mod en omvæltning i geografien af ​​den amerikanske militære tilstedeværelse i Europa. Ifølge disse erklæringer forbereder den amerikanske hær sig på at indsætte et divisionshovedkvarter på polsk jord permanent.

Denne overførsel af styrker fra Tyskland vedrører tusind mand og er begrundet af den amerikanske præsident både af polakkernes betydelige investeringsniveau i deres forsvar og med den tyske afvisning af at øge La Défenses budget til over 2 % af BNP, som Berlin havde forpligtet sig til at gøre. Derudover accepterede Donald Trump det polske forslag om at dække de omkostninger, som denne omplacering ville repræsentere, og fremhæver den polske beslutning om at bestille 32 F35-fly, som blev annonceret for et par uger siden.

Det synes nu åbenlyst, at Washington forsøger at bruge splittelsen inden for europæerne som en handlestang til at bevare kontrollen over regionen, især ved at indlede en overførsel af sine styrker mod de østligste lande i Alliancen, og desuden de mest udsatte for Rusland. Ikke alene styrker Trump-administrationen den amerikanske position i Europa ved at gøre dette, men den skaber også en stærk bølge af folkelig sympati i disse lande, mens EU i stigende grad bestrides.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler