Den første F125 fregat går i tjeneste i den tyske flåde

Baden-Württemberg fregatten, den første enhed af F125-klassen bygget af TKMS, gik officielt i tjeneste i den tyske flåde under en ceremoni den 17. juni 2019. Men er dette gode nyheder? De 4 fregatter af F125-klassen er imponerende fartøjer, 150 m lange og veje 7200 tons. De er beregnet til at erstatte de 8 F122 Bremen fregatter fra 80'erne, samtidig med at de giver et vigtigt teknologisk løft til den tyske flåde, hvilket gør det muligt at reducere besætningen fra 200 mand til 120 mand på den nye bygning, takket være en høj grad af automatisering .

Men ud over opdelingen med 2 af antallet af enheder designede de tyske myndigheder Baden-Württemberg til eksklusiv brug i lavintensitetsteatre. Skibene har således kun, hvad angår luftværnsforsvar, to meget kortrækkende RAM-systemer, der kun tillader skibet at blive beskyttet, hvis det er målrettet. De har desuden ikke nogen anti-ubådskrigsførelse, selvom dette var Bremens hovedmission. Endelig, med undtagelse af deres 127 mm kanon, har F125'erne ingen landslagsevne. Faktisk, med undtagelse af dets 8 Harpoon antiskibsmissiler, som hurtigt skal erstattes af norske RBS15s, og dens store hangar, der gør det muligt at rumme 2 mellemstore NH90 helikoptere, har disse skibe ingen kapacitet til at eskortere større skibe, primære mission for NATO-fregatter, især da kraften fra motorerne ombord begrænser fartøjets hastighed. På den anden side er der ingen mangel på ikke-dødelige våben, såsom vandkanoner...

En arkitektur, der minder om den fra LaFayette-klassen Light Furtive Fregatter fra den franske flåde, hvis mangel på bevæbning gentagne gange er blevet fordømt, og som i øjeblikket er ved at blive moderniseret til at integrere sonarskrog, og derfor har en minimumskapacitet til antiubådskrigsførelse.

Vi kan derfor ikke undgå at lægge mærke til den anakronisme, der styrer designet af de nye tyske fregatter, idet vi på ingen måde har taget hensyn til udviklingen af ​​trusler i Europa og i verden gennem de sidste 10 år. Derudover vil den manglende strøm om bord nødvendigvis hindre mulige udviklinger, der sigter mod at rette op på bygningernes mangler. Uanset om det er frivilligt eller tilfældigt, er denne mangel på dømmekraft fra de tyske myndigheders side ikke betryggende, at landet udsender skatte af overtalelse for at blive omdrejningspunktet for det europæiske forsvar, mens det tydeligvis ikke har en sammenhængende opfattelse af de risici og trusler, som nu er rettet mod det gamle kontinent.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler