Producenter ringede til at gennemgå deres kopi af Eurodrone

Eurodronen er et af nøgleprogrammerne, der markerer europæernes ønske om at opnå en vis teknologisk og strategisk autonomi over for USA. Mens tonen stiger mellem Washington og Bruxelles om emnet PESCO, præsenterede producenterne, der er ansvarlige for programmet ledet af Airbus DS, deres estimat af omkostningerne ved projektet for de 4 deltagende stater, Tyskland, Italien, Frankrig og 'Spanien .

Det er klart, at den foreslåede pris ikke faldt i kundernes smag, da producenterne opfordres til at gennemgå deres skøn. Ud over de direkte omkostninger for de 4 kunders offentlige finanser vurderer regeringerne, at til denne pris er kontraktmulighederne på det internationale marked meget begrænsede, i lyset af amerikansk, israelsk og især kinesisk konkurrence. som bliver vigtigere og vigtigere hver dag inden for MANDLIGE droner på den internationale scene.

Dette er så meget desto mere følsomt, som italieneren Leonardo netop har præsenteret sin nye under Paris Air Show drone MALE Falco Xplorer, med interessante præstationer, selvom de er lavere end American Reapers, og bygget uden nogen komponent underlagt amerikanske ITAR-regler, og hvis pris anses for at være meget konkurrencedygtig.

Faktum er, som vi har gentagne gange nævnt her, er begrebet bruttopris et ekstremt ineffektivt begreb i forhold til de offentlige finanser. Det udstyr, der er designet og undersøgt af den lokale industri, som desuden sørger for at garantere total strategisk autonomi, genererer et budgetmæssigt afkast, der overstiger statens investering, uden at tage hensyn til mulig eksport. Derfor, og ud over den meget legitime søgen efter det rigtige udstyr til den rigtige pris, giver sammenligningen af ​​simple priser mellem udstyr, der ikke har samme industrielle indvirkning, ingen mening ud fra de offentlige finansers synspunkt, selvom dette midlertidigt har en vis indvirkning fra et synspunkt om ministerudgifter.

I tilfældet med Eurodrone er det især det valgte design den tomotorede struktur, giver stor interesse for flysikkerhed, især i miljøer uden nødlandingsbaner, såsom afrikanske ørkenrum eller maritim overflyvning. Derudover giver det droner mulighed for at overholde internationale regler vedrørende flyvning over byområder og integration i civil trafik uden at skulle gennemgå et nationalt undtagelsesprincip.

At tale om at opgive programmet af bruttoomkostningsgrunde, som forsvarsministeren gjorde, virker i hvert fald meget for tidligt. Det er nu vigtigt at ændre de økonomiske paradigmer, der styrer forsvarsbeslutningen, hvis Frankrig og Europa rent faktisk ønsker at opnå teknologisk og derfor strategisk autonomi.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler