Kina indsætter J-10C jagerfly i Det Kinesiske Hav

Satellitbilleder, afsløret af nyhedskanalen CNN, viste tilstedeværelsen af ​​J10C-lette jagerfly på en af ​​de avancerede baser bygget af kinesiske styrker for at sikre kontrol over Det Kinesiske Hav.

Denne indsættelse fandt sted på Yongxing flådeluftbasen i Xishas øgruppen, en gruppe øer syd for Paracels, i Det Sydkinesiske Hav, hvorpå Kina har bygget en flåde- og luftbase omkring en 2700 m lang landingsbane, der er i stand til at rumme størstedelen af ​​APL-flyene. Det er også en af ​​baserne tættest på de ruter, som US Navy-skibe (blandt andre) tager for at forsøge at håndhæve international lov i området.

Den kinesiske base på Yongxing Island Defense News | Jagerfly | Gennemført fakta
Luftfoto af Yongxing-øerne og dens 2700 m landingsbane

J10C er et let jagerfly med ydelser svarende til F16 og JAS39 Gripen, udstyret med en AESA radar, stor manøvredygtighed, en rækkevidde på over 1000 km og en kapacitet til at bære mere end 10 tons brændstof og våben, bl.a. PL15 langtrækkende luft-til-luft missiler, YJ9 anti-skib missil og talrige luft-til-jord styret ammunition. Kina har mere end 600 J-10'er, der er mindst 200 J10C'er, og flyet er stadig i produktion.

Ved at indsætte disse fly vil Kina nu være i stand til at reagere hurtigt på at opsnappe fly, der kommer ind i forsvarets luftidentifikationszone, som Kina har pålagt, for at "garantere ukrænkeligheden af ​​dets luft- og flådegrænser", ifølge udtalelser fra en kinesisk luftfartsekspert. interviewet af statssiden GlobalTimes. Ifølge flere observationer er Yongxing-basen også udstyret med YJ62 anti-skib missilbatterier, og et HQ-9 antiluftskyts system med en rækkevidde på 200 km.

Paracelerne er også gjort krav på af Taiwan og Vietnam.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler