F35 forbereder sig på at tage imod FCAS og Tempest

- Annonce -

I anledning af Paris Air Show afslørede Micheal Evans, direktør for F35-programmet hos Lockheed-Martin, programmets fremtid, og især hvordan han har tænkt sig at trække tæppet ud under de europæiske FCAS- og Tempest-programmer. af "6. generation". Især gav han nogle detaljer om den fremtidige "blok 4"-standard, som skal tages i brug fra midten af ​​det næste årti.

Denne standard tager således i vid udstrækning hensyn til kritikken af ​​enheden, især hvad angår udholdenhed, med tilføjelsen af ​​kompatible tanke for at udvide autonomien med 40 %, eller et terrænovervågningssystem, der gør det muligt for enheden at fungere i lav højde og høj hastighed i sikkerhed uanset vejret. Vi kan ikke undgå at bemærke, at med disse modifikationer forsøger F35 at komme tættere på missionsprofilerne for Rafale, hvorimod dens stealth netop skulle give den mulighed for at komme ind i fjendtligt territorium i stor højde for at spare brændstof og minimere risiciene med hensyn til jord-luftsystemer.

Men frem for alt vil F35-programmet ifølge Michael Evans udvikle sig i retning af en åben arkitektur, der tillader forenklet grænseflade med eksogene systemer, og derfor blive et "system af systemer", selve definitionen af ​​"6. generation". Derudover har det amerikanske luftvåben, som vi allerede har nævnt, lanceret et meget dynamisk program, der sigter mod at udvide kampflyets kapacitet gennem deporterede effektorer, i dette tilfælde Valkyrie-programmet. Ifølge Lockheed er F35 allerede designet til at tillade forenklet evolution for at integrere og kontrollere disse "forbrugelige" enheder i kampsystemet.

- Annonce -
Boeings Skybord-drone i det loyale wingman-program Analyzes Défense | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
XQ58 Valkyrie-dronen fra producenten Kratos svarer til definitionen af ​​Remote Carriers
af FCAS-programmet

Det er selvfølgelig kun udsagn, og for nu er det F35 forbliver en enhed med tvivlsom ydeevneublu brugspris, og hvilke der stilles spørgsmålstegn ved pålideligheden. Men de udviklingsområder, der er beskrevet af Lockheed, viser reel hensyntagen til de operationelle realiteter, som flyet skal stå over for. Frem for alt synes dens kommercielle diskurs, ligesom dens teknologiske planlægning, at neutralisere de teknologiske gode ambitioner i europæiske programmer, hvis planlægning igen synes mindre og mindre relevant.

US NAvy Next gen program Forsvarsanalyser | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Kunstnerens indtryk af den amerikanske flådes næste generation jagerprogram planlagt til 2030+

Vi skal heller ikke ignorere, at det amerikanske luftvåben og den amerikanske flåde hver især har et program til design af en ny generation af tunge jagerfly inden 2040, til at erstatte henholdsvis F15 og F22 fra luftvåbnet og flådens Super Hornets. Disse programmer vil være i stand til at stole på de teknologiske byggeklodser fra F35-programmet og derfor koncentrere investeringerne mod mere forstyrrende teknologier såsom meget høj hastighed eller ublu atmosfærisk flyvning. Faktisk kunne de tre amerikanske programmer i 3 sætte europæiske programmer i en teknologisk position og fordømme, denne gang definitivt, den europæiske luftfartsindustri.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler