Vladimir Putin ønsker en ny våbeneksportpolitik for at imødegå USA's handlinger

Præsident Vladimir Putin har meddelt, at han har til hensigt at etablere en ny politik, der skal støtte eksport af forsvarsmateriel, med det formål at konfrontere sanktioner og trusler udført af andre aktører mod russisk udstyr. Ifølge ham skal Rusland absolut bevare sin dominerende position på dette marked ved at opfordre til nye diplomatiske, økonomiske, teknologiske og finansielle partnerskaber med kunder i denne industri.

Denne meddelelse er en del af fornyet pres fra Washington for at forsøge at afskrække kunder fra den russiske forsvarsindustri fra at opretholde deres samarbejder, især i Indien, men også i Egypten, Irak og naturligvis Tyrkiet. Takket være CAATSA-lovgivningen er Washington nu i stand til at true med økonomiske repressalier mod enhver, der anskaffer russisk forsvarsudstyr. Med den amerikanske dollars overherredømme i international handel kan disse trusler vise sig at være særligt effektive, selvom flere lande ser ud til at foretrække forhandlinger med Washington frem for konfrontation.

Faktum er, at amerikanske positioner begynder at vise sig at være mere besværlige end produktive. Under et forum, der samlede repræsentanter for politiske myndigheder og forsvarsproducenter i Islamabad denne weekend, angreb mange af disse talere således amerikanske holdninger med vold. Ifølge de tilstedeværende indiske repræsentanter truer advarslerne til Indien vedrørende erhvervelsen af ​​S400-systemer således princippet om ikke-tilpasning, som har været et af grundprincipperne i landet siden den indiske uafhængighed. .

Det skal bemærkes, at på trods af disse amerikanske trusler har den russiske forsvarsindustri aldrig eksporteret så meget siden Sovjetunionens slutning. I 2018 fandt mere end 15 milliarder USD af russisk forsvarsudstyr købere på den internationale scene, og dette tal har allerede oversteget 7 milliarder USD i 2019. Den fleksibilitet, Rusland demonstrerede med hensyn til eksport, såsom teknologioverførsler eller efterfølgende systemkontroller, står i skarp kontrast til Amerikansk allestedsnærværelse, som ledsager alle aspekter af en amerikansk forsvarskontrakt.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler