Rusland begynder angiveligt at bygge to helikopter-bærende overfaldsskibe

IfølgeTass bureau, Yaltar skibsværfterne i Sankt Petersborg ville i slutningen af ​​april have påbegyndt konstruktionen af ​​to tungtonnage angrebsskibe, præsenteret som værende "sandsynligvis" helikopterskibe eller LHD-type skibe, og ikke skibe af Ivan Grene-klassen som oprindeligt annonceret.

Siden annulleringen af ​​leveringen af ​​de to LHD'er af Mistral-typen af ​​Frankrig til Rusland efter annekteringen af ​​Krim, har rygter om konstruktionen af ​​en ny klasse af denne type skib på russiske skibsværfter været regelmæssige. Efter denne annullering, efter at have givet anledning til en fuld tilbagebetaling fra Frankrig af de beløb, Rusland havde betalt, proklamerede de russiske myndigheder, formidlet af visse franske parlamentarikere tæt på Moskva, til enhver, der ville lytte, at landet havde planer og teknologi til at bygge nye enheder. Det ser ud til, at det vil have været sværere end som så, eftersom det tog mere end 6 år at påbegynde konstruktionen af ​​disse skibe, hvis idriftsættelse ikke forventes før 2022, bedste tilfælde, hvor russiske skibsværfter ofte står over for betydelige forsinkelser.

LST Ivan Gren under søprøver Forsvarsnyheder | Amfibieoverfald | Militære flådekonstruktioner
LST Ivan Grene under søprøver

Vi kender endnu ikke den model, Admiralitetet har valgt til disse to bygninger, men det er sandsynligt, at det er "Priboy"-modellen, fra Krylovs designkontorer. en 14.000 tons LHD, der kan betjene op til 16 mellemstore helikoptere, og transportere op til 3 mekaniserede virksomheder med deres køretøjer og pansrede køretøjer. Det ville være det største kampskib bygget i Rusland siden slutningen af ​​sovjetæraen.

De observerede opsendelsesforsinkelser, mens den russiske flåde har efterspurgt disse skibe i lang tid, kan forklares med det store moderniseringsarbejde, der er udført på russiske værfter i de senere år, for at kunne producere højtonnage skibe, samt at reducere talrige funktionsfejl observeret på de seneste enheder. Tilbage står at se, om den russiske flådeindustri efter dette arbejde vil være i stand til at opfylde kravene fra både Kreml og Admiralitetet.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler