Måske en ny Su35-ordre til Kina

I sidste uge, under Army2019-udstillingen, der blev afholdt nær Moskva, foreslog de russiske myndigheder officielt Kina at bestille et nyt parti Su35-jagerfly, for at færdiggøre flåden på 24 fly, der allerede var erhvervet i 2015, og alle leveret i dag. Fremgangsmåden kan virke overraskende, da Kina til dato ikke har fremsat en anmodning i denne retning, og fortsætter sin indsats for at producere sit eget kampfly. Men faktisk er det berettiget.

Faktisk ved Moskva udmærket, at nogle af de fly, der sælges til Beijing, bruges til at udvikle nye kinesiske teknologier. Især Saturn 117S-motoren i Su35 er en vigtig informationskilde for de kinesiske ingeniører, der er ansvarlige for udviklingen af ​​WS19-vektormotoren, for eksempel for at udstyre J16, J20, FC31 og måske den næste version af J10 . For de russiske myndigheder er det derfor et spørgsmål om at vende det blinde øje til kinesisk reverse engineering på betingelse af at få en ny ordre på Su35. På den anden side, selvom kinesiske enheder har gjort bemærkelsesværdige teknologiske fremskridt i løbet af de sidste 20 år, har de endnu ikke nået ydeevneniveauet for deres russiske modparter. Men med spændingerne stigende i Det Kinesiske Hav og omkring Taiwan, kan en enhed som Su35, med en fremragende rækkevidde og perfekt designet til at stå op mod amerikanske enheder, vise sig at være et værdifuldt aktiv. De kinesiske militærmyndigheder tog ikke fejl, da de kinesiske Su35'ere blev tildelt denne mission, så snart de trådte i tjeneste. Endelig vil en forøgelse af flåden af ​​Su35'ere gøre det muligt at rationalisere flyvedligeholdelsen ved at overskride tærsklen for den mikroflåde, som den er underlagt i dag.

Faktum er, at de kinesiske myndigheder i øjeblikket ikke har givet et positivt eller negativt svar på Moskvas forslag. På den ene side, hvis det kinesiske luftvåben stadig skal udskifte mere end 500 J7'er og J8'ere, der nu er forældede, kan det ikke gøre det på grundlag af importerede fly, som er meget dyrere end lokal produktion. På den anden side, på trods af det ubestridelige bidrag fra Su35 til kinesiske operationelle kapaciteter, blev den tidligere ordre præsenteret som den sidste ordre på et ikke-kinesisk kampfly, hvor kinesisk industri skulle tage over kvalitativt og kvantitativt. . Men Beijing ved også, at denne ordre ville være vigtig for den russiske forsvarsindustri, fordi den ville gøre det muligt at vedligeholde det produktive værktøj, mens man venter på lanceringen af ​​produktionen af ​​Su57, også foreslået af Moskva til sin nabo.

Det er faktisk udmærket muligt, at dette tilbud vil blive accepteret af Kina, hvilket gør det muligt både at øge sin luftstyrke hurtigere og samtidig støtte sin allierede. Det ville endelig være en afvisning af amerikanske trusler om økonomisk gengældelse via CAATSA-lovgivningen, for at vise, at den ikke har nogen indflydelse på den asiatiske gigants beslutninger.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler