Den spanske S80 kunne komme til Indien i P75(i)-programmet

Dette vil helt sikkert få mange mennesker til at krybe på Naval Group. Ifølge siden navyrecognition.com, ville den spanske skibsbygger Navantia overveje at integrere P75(i)-programmet for at tilbyde sin S80-ubåd, hvilket yderligere udvider den allerede lange liste af europæiske producenter til at tilbyde deres tjenester i denne strategiske kontrakt.

Lad os huske på, at Indien for nylig lancerede indkaldelsen af ​​projekter vedr dets P75(i)-program, rettet mod konstruktionen af ​​6 nye ubåde med AIP[efn_note]Air Independent Propulsion[/efn_note] fremdrift, hvilket gør det muligt for undervandsfartøjer at øge deres dykkerautonomi meget markant. Ud over de russiske, japanske og sydkoreanske tilbud har 3 europæiske producenter allerede meldt sig, den tyske TKMS, den svenske Saab og den franske flådegruppe, som allerede havde opnået tildelingen af ​​P75-kontrakten i 2005 til konstruktion af 6 Scorpene-ubåde kører i øjeblikket.

Men spansk konkurrence er nok til at irritere den franske side. Faktisk var den konventionelle fremdriftsubåd Scorpène oprindeligt blevet designet i et partnerskab mellem DCNS og det spanske Navantia, hvor sidstnævnte ikke havde nogen erfaring med undervandsbyggeri, men havde et nationalt marked, mens franskmændene, meget erfarne, vidste, at den franske flåde ikke ville overveje at anskaffe andet end atomdrevne ubåde. I 2008 besluttede DCNS at afslutte partnerskabet efter at have bemærket, at spanierne havde "plyndret" en stor del af fransk viden og knowhow, med det formål at tilbyde sin egen undervandsfartøj, S80.

LINS Kalvari første Scorpene fra den indiske flådes forsvarsnyheder | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarskontrakter og udbud
INS Kalvary, første Scorpene i det indiske P75-program

Faktum er, at på trods af et program, der officielt startede i 2005, og adgang til franske teknologiske data, fortsætter udviklingen af ​​S80 med at udgøre et problem, hvor det første eksempel ikke forventes af den spanske flåde før 2022, dvs. 17 år efter. projektets start, forsinkelser som vi normalt kun ser på russiske byggepladser. I 2013 indså spanske ingeniører, at en regnefejl i fartøjets opdrift alvorligt truede dets evne til at holde sig flydende, og sidstnævnte måtte forlænges for at løse dette problem. I løbet af denne tid blev Scorpene eksporteret til 4 lande: 2 til Chile, 2 til Malaysia, 6 til Indien og 4 til Brasilien. En bedrift for et skib, der ikke er i tjeneste i producentlandets flåde.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler