Sverige er angiveligt klar til at annoncere deltagelse i UK TEMPEST-programmet

Ifølge det britiske dagblad "The Telegraph" er de svenske myndigheder ved at offentliggøre deres beslutning om at tilslutte sig det britiske Tempest nye generation jagerprogram. Adskillige overture var blevet lavet af London mod Stockholm, som havde lanceret sit eget studieprogram til en erstatning for Gripen i 2035.

Hvis informationen viser sig at være funderet, og det er der stor chance for, at den vil være, ville det udgøre et hårdt slag, men meget forudsigeligt, for FCAS-programmet støttet af Frankrig, Tyskland og Spanien, som indtil nu var positioneret som "THE "ny generation af europæiske program. Hertil kommer, at Saabs indtræden i det britiske program styrker sidstnævnte betydeligt, indtil nu af mange betragtet som en simpel manøvre over Kanalen for at kunne tilslutte sig det kontinentale program.

Svenskernes valg om at deltage i dette program giver, når det er sagt, meget mening. På den ene side er briterne i stand til at levere de teknologier, som den svenske BITD mangler til at bygge en enhed, især hvad angår dens motor. Derudover opretholder de to lande særligt tætte relationer til den amerikanske forsvarsindustri. Endelig, og frem for alt, i sin nuværende struktur kan FCAS ikke integrere nye industrielle partnere, fordi dette vil gå tilu til skade for den industrielle deling, der er etableret mellem de 3 aktører. Denne deling er dog allerede strakt til sit maksimum for at tillade industrierne i de 3 lande at bevare deres knowhow og deres industrielle færdigheder. Der var derfor ikke mere plads, hverken for Storbritannien, eller for Sverige, eller for Italien, Polen eller Grækenland, 3 lande, som også har en aeronautisk industriel base at bygge.

Gripen JAS39 Saab Defence News | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Ved at udvikle Gripen har Sverige nu et højt niveau af luftfartskompetencer

Som det var tilfældet med Eurocanards, vil europæerne derfor opnå den bedrift at udvikle, endnu en gang, to ens luftkampsystemer, efter samme tidsplan, der opfylder de samme behov, og derfor faktisk konfrontere hinanden på alle niveauer. uden at kunne tilbyde en udstyrsløsning til halvdelen af ​​de europæiske lande, der ikke er i stand til at finansiere tungt materiel. Ligeledes vil europæerne, snarere end at have muligheden for at tilbyde komplementære anordninger i deres missioner, igen holde fast i den ultimative alsidighed, en tilgang, hvorfra lande, der foretrækker udseendet, synes at være i stigende grad på vej væk. porcelæn, og endda USA, som, lad os huske, i øjeblikket udvikler 2 programmer ud over F35, det ene til at erstatte F22 og F15 fra US Air Force, det andet til at erstatte F18 Super Hornet fra US Navy.

I denne sag er det helt sikkert svenskerne, der har skylden...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler