Rumænien bestiller yderligere 5 F16 fra Portugal

De rumænske myndigheder meddelte, at de havde inkluderet finansiering i statsbudgettet til at bestille 5 brugte F16 blok 15+ fra Portugal, ud over de 12, der allerede var erhvervet i 2013 fra samme land. Der blev foretaget en hensættelse på €638 mio. til at finansiere dette opkøb, der skulle erstatte Mig21'erne, der stadig er i tjeneste i de rumænske luftvåben. De samme myndigheder har også meddelt, at de ønsker at anskaffe yderligere 36 brugte F16'ere i de kommende år, fra USA og europæiske lande, for at bringe deres flåde til mere end 50 kampfly. Derudover tilsluttede Bukarest sig sammen med Athen og Warszawa det amerikanske initiativ om i de kommende år at anskaffe 35. generation F5A-fly.

På grund af sin strategiske position vedr det sorte hav, og dets grænser til Moldova og Ukraine, er Rumænien nu genstand for stor opmærksomhed fra NATO-strateger, som har indsat yderligere kampfly der for at sikre beskyttelsen af ​​Atlanterhavsalliancens sydlige flanke. Landet har også iværksat adskillige programmer for at modernisere sine væbnede styrker, med erhvervelsen af ​​det amerikanske Patriot PAC3 anti-luftværnssystem, HIMARS raketkastereog i sidste uge, 4 Gowind 2500 korvetter og moderniseringen af ​​dens 2 Type 22 fregatter med den franske flådegruppe.

I den anden ende af kontinentet kan vi undre os over fremtiden for det portugisiske luftvåben, som vil have solgt 40 % af sine F16'er i drift, og som ikke i øjeblikket har annonceret et program for modernisering af sin luftflåde .

Mig21 rumænien Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
De rumænske luftstyrker har stadig 2 eskadroner af sovjetiske MIG21s (24 fly)

For lande med Rumæniens BNP (190 milliarder euro) eller Portugal (200 milliarder euro) er det utænkeligt at kunne udgøre et luftvåben af ​​fly som F35 eller Typhoon, hvis driftsomkostninger langt overstiger de disponible budgetter. Bortset fra den svenske Gripen har Europa dog ingen løsning at tilbyde disse lande, der skal henvende sig til brugte enheder, eller den evige F16 modificeret, udviklet og yderligere modificeret.

I Europa er der kun 5 lande, hvis BNP overstiger 1000 milliarder euro (Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien og Spanien), der effektivt kan udstyre sig selv med disse enheder, 11 lande har et BNP på mellem 200 og 1000 milliarder euro (Østrig, Belgien , Danmark, Grækenland, Irland, Holland, Polen, Portugal, Tjekkiet, Rumænien, Sverige), som skal reducere, nogle gange meget betydeligt, deres flåde for at kunne udstyre sig med F35, Typhoon ou Rafale, 6 lande med et BNP mellem €50 og €200 milliarder (Bulgarien, Kroatien, Finland, Ungarn, Litauen, Slovakiet), for hvilke det er ved at blive meget vanskeligt at finansiere et tilstrækkeligt moderne luftvåben, og 5 med et BNP på mindre end €50 milliarder (Cypern, Estland, Letland, Slovakiet og Malta), for hvem anskaffelsen af ​​kampfly er meget problematisk. Opbygningen af ​​Forsvarets Europa kan ikke ske uden, at de lande, der er i spidsen for det europæiske BITD, kun fokuserer på deres egne behov, med risiko for at se, at disse lande foretrækker løsninger og finansieringsmidler fra den anden side af Atlanten, som det er sag i dag.

Lad os ikke glemme, at USA meget ofte støtter sine opkøbsforslag med direkte støtte fra midler, der er dedikeret til at finansiere den amerikanske tilstedeværelse i Europa. Da Grækenland beordrede moderniseringen af ​​80 F16 til Block70+-standarden for 1,6 milliarder dollars, ledsagede de amerikanske myndigheder tilbuddet med en støtte på 600 millioner dollars, hvilket naturligvis var med til at fremskynde beslutningstagningen. . Der er ingen tvivl om, at tilbuddet vedrørende F35'erne i Polen, Grækenland og Rumænien er ledsaget af tilsvarende støtte. Fordi de amerikanske myndigheder udmærket ved, at på en ordre på 1 mia. dollars afgivet af et europæisk land med dets BITD, vil de offentlige finanser inddrive 500 mio. $ i skat, mens dette marked garanterer et marked på 100 mio. $ om året. , der selv genererer 50 mio. i omsætning. Om 10 år vil amerikanske offentlige finanser derfor have genvundet 1 mia. USD i budgetindtægter fra anvendelsen af ​​denne kontrakt. De kan derfor godkende finansiering på 375 millioner dollars for at sikre denne kontrakt, de jobs, der følger med den, og den politiske indflydelse, den genererer.

En beregning, som vi, franskmænd, ville være godt inspireret til at gengive for at genvinde kontrollen over det europæiske marked...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler