Italien afslører sine flådeambitioner for 2035

Den italienske flåde har udgivet den nye version af dens strategiske plan for perioden 2019-2034, og præsentere landets store ambitioner i forhold til flåden. Faktisk, hvis den italienske flåde siden 50'erne altid havde været tæt på den nationale flåde i form af format, vil den i de kommende år langt overgå sidstnævnte, og dem på næsten alle områder.

Hvis hangarskibet Cavour således forbliver hovedenheden af ​​de italienske flådestyrker, vil det blive understøttet af 4 amfibieskibe inkl. LHD Trieste, også i stand til at betjene F35B fastvingede fly. Ud over de to destroyere af Horizon-typen, vil to nye destroyere af en ny DDX-klasse styrke dens antiluftskyts forsvarskapacitet. De 10 FREMM fregatter får selskab af 7 PPA fregatter i øjeblikket under konstruktion, og 8 korvetter fra European Patrol Corvettes program.

Ubådsflåden vil bestå af de 4 Type 212A-ubåde, der allerede er i drift, og 4 nye moderniserede Type 212NFS-enheder, der er erhvervet for nylig, og hvis konstruktion snart vil starte på italienske skibsværfter. Derudover vil den have 3 Vulkanforsyning tankskibe, 12 nye generationer 8 minejægere og to elektroniske efterretningsskibe inklusive en ny enhed.

Lancering af pPa fincantieri Air Independant Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats
Lancering af Fincantieris første PPA

Hvad angår de flådeflyvestyrker, vil de 15 F35B'er, der i øjeblikket er under konstruktion, blive understøttet af 30 tunge AW-101 Merlin og ny generation tilt-rotor helikoptere, 56 mellemstore ASM helikoptere inklusive 46 S90'er og 10 NH90'ere, og 12 lette helikoptere. Den maritime patrulje vil bestå af 9 fly (sandsynligvis P8 Poseidon) og 16 flådeovervågningsdroner.

Disse afslørede ambitioner kræver to bekymrende observationer:

 • Den italienske flåde, hvis effektive indsatsområde er placeret i Middelhavet, og som skal beskytte en EEZ på 500.000 km2, vil have væsentligt overlegne og mere moderne midler end den nationale flåde, der er til stede på 2 fronter (Middelhavet, Atlanterhavet) . beskytte 11 millioner km2 EEZ og ansvarlig for at garantere effektiviteten af ​​EU's eneste afskrækkende kraft.
  • 2 bygninger (måske 5) i stand til at bruge F35B'er mod PAN Charles de Gaulle
  • 4 antiluftskyts destroyere mod 2 Horizons + 2 FREMM AA med begrænset ydeevne (Herakles radar, 32 VLS)
  • 10 FREMM mod 6
  • 7 PPA mod 5 FDI ​​Belharra, dvs. 21 førsteklasses skibe til Italien og 1 til den nationale flåde
  • 8 Corvetter planlagt, ingen i Frankrig.
  • 8 AIP angrebsubåde mod 6 franske SSN, bestemt mere effektive
  • 12 minejægere inklusive 8 nye generationer, 8 treparter i Frankrig, ingen fast plan for næste generation.
 • Italienske skibsværfter vil have en særlig travl tidsplan i de næste 15 år, med 3 amfibieskibe, 2 nye destroyere, 5 PPA'er, 8 korvetter, 4 ubåde og 8 minejægere, der skal bygges. I samme periode vil franske skibsværfter bygge 5 FDI, 4,5 SSN, vil begynde konstruktionen af ​​det næste SSBN og sandsynligvis 6 korvetter til erstatning for de 6 overvågningsfregatter. Det vil sige cirka 120.000 tons, der skal bygges på den italienske side, inklusive 105.000 overfladebygninger, sammenlignet med 70.000 tons på den franske side, med kun 40.000 tons overfladebygninger.

Derudover har den italienske flåde med en 15-årig arbejdsbelastningsplan nu en synlighed, som den nationale flåde ville være tilfreds med.

F35B Italy Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats
Den italienske flåde vil have 15 F35B'er, der kan gå om bord på Cavour og Trieste. Det vil derfor have en flådelufttilstedeværelse som Storbritannien.

I lyset af disse tal forstår vi bedre den enorme kløft, der er mellem den franske flådes faktiske behov i dag, og de ressourcer, der faktisk er allokeret til den. Tabet af fransk suverænitet vil først og fremmest udspille sig på havene og i dets oversøiske territorier, uden at have nogen effektiv beskyttelseskapacitet over for flåder, der i stigende grad er bedre rustet og trænet i tjeneste for stadigt mere krævende nationer...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler