En kinesisk SSN passerer på overfladen i Taiwanstrædet

Den kinesiske flåde har endnu en gang leget med nerverne fra de taiwanske militærmyndigheder ved at sejle en Type 093G atomangrebsubåd gennem strædet, der adskiller den uafhængige ø og kontinentet. Hyppigheden af ​​disse magtdemonstrationer er accelereret betydeligt i de senere år, mens den kinesiske flåde er vokset i antal og ydeevne.

Det faktum at transitere en Type 093G atomangrebsubåd er i sig selv et tegn på den store tillid, som nu besjæler generalstaben og besætningerne på den kinesiske flåde. Indtil nu blev Type 093-ubåde, anden generation af kinesisk-designede SSN, holdt ude af syne så meget som muligt. Hvad mere er, er G-versionen, også identificeret som Shang-klassen, den ultimative version af typen 093, stærkt forbedret med hensyn til dets midler til detektion, dets skøn og bærende lodrette siloer, der er i stand til at modtage antiskibsmissilet. supersonisk YJ-82 samt CJ-12 krydsermissilet. Fra et akustisk synspunkt siges denne version, mere diskret end Type 093, at være sammenlignelig med den russiske Akula.

Type 095 SSN Kinas forsvarsnyheder | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats
En kunstners vision af den nye kinesiske SSN Type 095 og de bårne våben. Bemærk de lodrette siloer foran,

Kinesiske ubåde bliver fortsat opfattet som underlegne i forhold til deres vestlige modstykker, når der faktisk er sket enorme fremskridt i de senere år. Således har Type 095-atomangrebsubåden, hvoraf det anslås, at et eller to fartøjer allerede er under test, en ekkofri belægning, en propelbeklædning og en struktur, der modvirker vibrationer, hvilket gør den ifølge flere kilder lige så diskret som seneste versioner af det amerikanske Los Angeles især takket være dens elektriske fremdrift og dens nye højtryksreaktor.

På samme måde ville de seneste versioner af ubåde med konventionel Yuan-fremdrift, identificeret som Type 039B, være lige så diskrete som den russiske Forbedrede Kilo, mens de drager fordel af AIP-fremdrift med lithium-ion-batterier, hvilket øger dens autonomi betydeligt. Disse undervandsfartøjer, der frem for alt bruges i en defensiv stilling, repræsenterer i dag en reel trussel mod vestlige ubåde, selv de mest effektive versioner, såsom den amerikanske Virginias eller den japanske Soryus.

Den kinesiske flåde modtager mellem 2 og 3 nye ubåde af alle typer hvert år, fra SSBN Type 094 til SSN Type 095, inklusive AIP Type 039B ubåden (nogle gange identificeret som Type 041), hvilket giver den mulighed for hurtigt at modernisere sin park, mens den udvides det.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler