Med Suffren-klassen bevarer Frankrig sin internationale rang

Medmindre du bor i Nordkorea eller på Jupiter, kunne du ikke have gået glip af ceremonien for (ikke) lanceringen af ​​den franske flådes nye nukleare angrebsubåd, Suffren, den første enhed af dens klasseeponym, som vil have 6.

Denne lancering, som forårsager en masse mediebrum, er i sandhed et afgørende øjeblik, for den franske flåde, som skal erstatte sin SSN Rubis, for Naval Group og den franske BITD, som viser sin teknologiske ekspertise, og for landet, som stadig er i klubben meget lukket af nationer, der er i stand til at designe og bygge atomubåde, som er af den seneste generation, og som er begrænset til de 5 permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd.

FREMM MdCN Forsvarsanalyser | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militær flådekonstruktion
Ligesom FREMM fregatterne vil SSN Suffren være i stand til at affyre MdCN krydsermissiler med en rækkevidde på mere end 1000 km

Suffren er frem for alt et teknologisk vidunder, der integrerer al den erfaring, som Naval Group, Thales, MBDA og hele det teknologiske økosystem, der har deltaget i dens fremstilling, har erhvervet sig gennem årtier, og de forskellige programmer lige fra Daphnée til Triomphant , herunder Agosta, Rubis, Redoutable og Scorpène. Det er også et højpræcisionsvåben for besætningerne på den franske flåde, som vil kunne konkurrere med, og endda overgå, den britiske klog og den amerikanske Virginia.

Det er endelig et politisk værktøj, gennem dets evne til at forblive nedsænket i flere måneder, med uovertruffen akustisk diskretion selv ved marchhastighed, ny generation af ekkolods- og kommunikationssystemer og kapaciteten til at affyre MdCN-krydsermissiler. , og derfor diskret angribe ethvert mål, der er lokaliseret. inden for 1000 km fra et hav eller åbent hav.

FN's Sikkerhedsråds Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militær flådekonstruktion
Med Suffren retfærdiggør Frankrig sit sæde som permanent medlem af FN's Sikkerhedsråd med vetoret, som afhænger af det.

Men frem for alt markerer lanceringen af ​​Suffren, på nationalt, europæisk og internationalt plan, Frankrigs særlige status og symboliserer bestræbelserne på at genopbygge landets militære styrker, forsømt for længe. I denne forstand kommer det på et kritisk tidspunkt, hvor Forsvarets Europa kæmper for at finde en model, og når stemmer i Tyskland mener, at Frankrig bør overføre sit sæde som permanent medlem af rådet til Den Europæiske Union. Fordi det ikke er de Gaulles og Churchills samlede indsats for at påtvinge Frankrig i lejren for vinderne af Anden Verdenskrig, der retfærdiggør denne position, men snarere de 4 SSBN Triomphant, de 2 eskadroner Rafale af afskrækkelsesluftkomponenten, PAN Charle de Gaulle, det eneste ikke-amerikanske atomhangarskib, der sejler på klodens have, FOT, der er i stand til at projicere en brigade på få dage for at pacificere Mali, og Suffren og dens 5 søstre -skibe, hvilket retfærdiggør den franske stilling i denne lukkede klub. Hverken Tyskland eller noget EU-land (bortset fra briterne og Frankrig) eller endda EU har nogen af ​​disse kapaciteter i dag.

Genopbygningen af ​​fransk militærmagt har brug for symboler for at sende klare budskaber til verden og nationen. Og lanceringen af ​​Suffren er et storslået symbol.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler