Præsident E. Macron præsenterer den nye franske "offensive" rumdoktrin

Under pressekonferencen, der blev holdt den 13. juli forud for nationaldagens militærparade, beskrev præsident Macron den franske rumstrategi for de kommende år. Dette begynder med tilknytningen af ​​Joint Space Command, eller CIE, under kommando af Air Force, som sidstnævnte havde anmodet om. Pludselig blev luftvåbnet til "Air and Space Force". Denne nye arkitektur vil ikke være uden problemer, da de 3 hære, såvel som DRM, havde personel tilhørende CIE, med specifikke tilgange.

Den anden del, meget mere interessant, detaljeret af præsidenten er ændringen i rumdoktrinen for Frankrig. Ikke mere spørgsmål nu forblive en tilskuer, når en satellit fra en anden nation kommer til at true eller lede vores egne enheders handlinger. Frankrig vil nu være "offensiv" i rummet, som det for nylig har været på cyberdomænet. Konkret involverer dette udvikling af systemer til at kunne imødegå og derfor afskrække en potentiel rummodstander. Vi tænker naturligvis på ONERAs seneste kommunikation vedrørende dets arbejde med Adaptive optiske lasere, der er i stand til at målrette mod en satellit, selv når skylaget er tykt, for at gøre dens optik ude af drift. Det er sandsynligt, at andre, mere radikale løsninger også vil blive udviklet, nu hvor Frankrig officielt har vedtaget en ny doktrin, såsom mikrobølgevåben, cyberangreb, højenergilasere og hvorfor ikke kinetiske våben (missiler, jernbanekanoner). Det vil være op til luft- og rumstyrkens generalstab at levere passende løsninger til at reagere hurtigt.

ONERA Laser Defense Nyheder | Laservåben og rettet energi | SOM PÅ
ONERA har udviklet lasersystemer med adaptiv optik, der er meget velegnede til anti-satellitkamp.

Det er stadig uvist, hvordan disse ambitioner reelt vil tage form, i det omfang den nuværende LPM efterlader meget lidt råderum til at integrere nye udgiftsposter. Franske producenter, såsom Airbus DS, Thales og Dassault, er i stand til at levere løsninger, der sandsynligvis vil skubbe Frankrig ind i klubben af ​​de mest effektive militære rumnationer, men disse programmer mangler stadig at blive finansieret med konsekvente deadlines. Ved at oprette den amerikanske rumstyrke tildelte Pentagon den også et årligt budget på 500 millioner dollars over 5 år. Hvis Frankrig ikke gjorde det samme, med et tilstrækkeligt og garanteret flerårigt budget, risikerer disse meddelelser at blive begrænset til at være netop det... meddelelser, i det mindste under udførelsen af ​​LPM frem mod 2025.

En ting er dog sikkert; Opfattelsen af ​​behovet for investeringer i det nationale forsvar er for nylig begyndt at gå ud over de rent indenrigspolitiske rammer for at tilslutte sig den, der er påtvunget af internationale geopolitiske omvæltninger. Det var på tide…

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler