En girodyne vil deltage i den amerikanske hærs næste generations helikopterprogram

Skyborg-firmaet annoncerede i partnerskab med Scale Composite-firmaet deres deltagelse i den amerikanske hærs Future Lift Program med en prototype fra et DARPA Heliplane-program, en gyrodyne. I modsætning til en helikopter bruger en gyrodyne fremdriftsmotorer til at sikre dens vandrette tryk og en rotor til at sikre dens løft, især ved lav hastighed, eller i de lodrette start- og landingsfaser, som f. Airbus E-Racer Helikopter.

Men Skyborg-modellen går længere end den europæiske prototype, da dens fremdrift leveres af 2 Williams FJ44 turbojetfly med 840 kg tryk hver, hvor kraften til hovedrotoren er fanget på disse motorer, og ikke omvendt. E-racer. Faktisk har enheden en bemærkelsesværdig ydeevne med en tophastighed på over 600 km/t og en rækkevidde på over 1800 km, en rekord for en enhed af denne størrelse. Derudover fremhæver producenten enkelheden af ​​vedligeholdelse af enheden og dens motorer sammenlignet med vipperotorenheder som V22 Osprey, kendt for at være meget komplekse.

V280 Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Bell V280 Valor tiltrotoren er den mest avancerede prototype i FVL-programmet

Blandt de andre særlige kendetegn, som producenten fremhæver, kan vi nævne det meget høje loft af enheden, da den er designet til at nå 35.000 fod, og en meget lille forringelse af den vertikale ydeevne i stor højde. Det har også to hardpoints under hver vinge, som kan understøtte lette belastninger, såsom Hellfire-missiler eller raketkurve, men ikke tungere ammunition såsom laserstyrede bomber, da flyet ikke kan bære mere af 500 pund (250 kg) ekstern belastning , hvilket fortsat er meget tilstrækkeligt til en helikopter af denne kategori. Vi bemærker også en roterende kanon i næsen, uden at der er givet oplysninger herom.

Hvis flyet formåede at blive tungere, pansret og bedre bevæbnet, kunne det repræsentere den hellige gral, som den amerikanske hær har ventet på i årtier, som med alle midler søger at have sin egen kapacitet i form af Close Air Support, men som regelmæssigt bliver frataget af det af det meget aggressive amerikanske luftvåben, når det kommer til at bevare sine beføjelser. Da helikopterflyet er en roterende vinge, er det inden for den amerikanske hærs mandat at eje en, selvom flyet har ydeevnen som et taktisk støttefly. Men for at overleve den højintensive kamp, ​​som den amerikanske hær forbereder sig på, bliver flyet nødt til at øge dets overlevelsesevne, derfor dets rustning og kraften af ​​dets motorer, dets våbenbærende kapacitet og reducere dets radarsignatur. og især infrarød . Men hvis Skyborg-prototypen holder, hvad de lover, kan vi være sikre på, at den amerikanske hær vil være meget interesseret i den!

S97 Raider fra Sikorsky 1 Defense News | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Sikorskys S97 Raider-prototype deltager også i FVL-programmet

Den amerikanske hærs FVL-program er i dag blevet en reel digel af teknologisk udvikling inden for flyvekamp og aeromobilitet. De store producenter, Bell med V280 vipperotoren, Sikorsky med S97 raider med en push-tail propel, konfronterer nu tilgange som Heliplane, som meget vel kunne interessere den amerikanske hær med dens annoncerede præstationer. Under alle omstændigheder vil de næste amerikanske hærhelikoptere, uanset om de er lette til at erstatte Kiowa, tunge til at erstatte Apache, eller manøvrerer for at erstatte Black Hawk, have præstationer ude af proportioner med eksisterende fly.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler