Tonen stiger mellem EU og Tyrkiet over Cypern

Mens Washington stadig ikke har afsløret listen over sanktioner, der vil blive anvendt over for Tyrkiet efter leveringen af ​​S400'erne af russisk oprindelse, er det europæernes tur til at hæve deres stemme mod Ankara, denne gang om Cypern. De tyrkiske myndigheder har nemlig dekreteret, at de har ret til at udnytte de gasreserver, der er opdaget omkring øen, i modstrid med internationale regler, som giver den uafhængige cypriotiske stat denne ret. Frankrig havde gennem præsident Macron allerede for et par måneder siden erklæret det Frankrig ville stå sammen med Cypern og Grækenland i denne sag, hvis det er nødvendigt. Men i sidste ende er det de 27 europæiske lande, som står forenet bag Nicosia, og som nu truer Ankara med strenge økonomiske sanktioner, hvis sidstnævnte bliver ved med at ville bore i farvande, der ikke tilhører det.

S400 Türkiye levering 1 Forsvarsnyheder | Cypern | Luftværnsforsvar
Ifølge Ankara er elleve An124-fly med S400-systemer allerede ankommet til Türkiye

Europæernes enstemmige reaktion er bemærkelsesværdig og modig, fordi ingen i europæiske hovedstæder er uvidende om, at præsident Erdogan igen kunne true med en strøm af flygtninge, der skyller ind over de græske kyster, hvis de tyrkiske myndigheder holdt op med at kontrollere denne migrationsbølge. (mod generøse vederlag fra Bruxelles). ). Trods europæiske advarsler har Tyrkiet allerede sendt tre boreskibe til den cypriotiske zone, og et fjerde skib er på vej ifølge den tyrkiske udenrigsminister Mevlut Cavusoglu. Han gjorde det også klart, at Tyrkiet var fast besluttet på at "sikre tyrkisk-cyprioternes rettigheder sejre, selvom det betød, at man skulle bruge væbnet magt", en eksplicit trussel mod europæisk intervention i denne sag.

Tyrkiet, som det ser ud til, er engageret på alle fronter, siden landets forsvarsministerium for to dage siden meddelte, at de styrker, der er stationeret nær den syriske grænse, blev sat i alarmberedskab, hvilket tyder på, at en operation kunne udføres i det nordlige Syrien, mod de syriske demokratiske styrker, netop der, hvor de amerikanske, franske og britiske specialstyrker er placeret.

Mirage2000 5 fra Hellenic Air Force Defense News | Cypern | Luftværnsforsvar
Det hellenske luftvåben yder luftbeskyttelse til den cypriotiske del af øen Cypern

Faktisk ser det ud til, at hver dag, der går, flytter Tyrkiet længere væk fra de vestlige lejre, hvor landet nu næppe understøttes på den internationale scene andet end af Moskva og Beijing. Vi må dog forvente, at den sandsynlige skilsmisse fra NATO og EU vil være smertefuld for begge lejre. I denne sammenhæng har de russiske S400-batterier modtaget i de seneste dage, 3 år til dagen efter det afbrudte kupforsøg mod præsident Erdogan, hvor sidstnævnte anklager USA og NATO for at have, hvis ikke ansporet oprøret, under alle omstændigheder tilladt det at ske; fremstå som et bemærkelsesværdigt aktiv i hænderne på den tyrkiske præsident for at holde vestlige luftstyrker i skak i den magtbalance, der er ved at opstå i Syrien, Det Ægæiske Hav og det østlige Middelhav.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler