Beograd bestiller Mistral 3 system fra MBDA

Præsident Macrons officielle besøg i den serbiske hovedstad var en mulighed for at genopbygge de svækkede bånd mellem de to lande siden de jugoslaviske krige, og den uforklarlige protokolblunder under fejringen af ​​afslutningen på Den Store Krig, eller den serbiske præsident, der repræsenterer en af ​​Frankrigs mest trofaste allierede i denne konflikt, blev henvist til andenpladsen, mens de tyrkiske og kosovariske præsidenter havde æren af ​​førstepladsen. Uanset hvad der er tilfældet, ser det ud til, at Beograd ikke afholder disse begivenheder mod Frankrig, eftersom præsident Macron, det ser ud til, blev meget godt modtaget, og han forlader Serbien med en forsvarskontrakt, en ordre på Mistral 3 antiluftværnssystemer fra MBDA.

I de senere år er Beograd især rykket tættere på Moskva hvad angår forsvarsmateriel, med flere ordrer på våbensystemer som f.eks. levering af 6+3 moderniserede Mig29s, ordren på pansrede køretøjer af typen T72 og BRDM-2, og ordren på 7 Mi17 og 3 Mi35 helikoptere. Samtidig var landet det første europæiske land til at implementere en kinesisk MALE Wing Long II-drone, hvoraf det erhvervede 7 eksempler. Men de serbiske myndigheder har altid bevaret en stærk forbindelse med EU på dette område, for eksempel med ordren i 2018 på 9 H145M-helikoptere fra Airbus Hélicoptères.

Charle de Gaulle Sadral Defense News | Forsvarskontrakter og udbud | Luftværnsforsvar
det nukleare hangarskib Charles de Gaulle har to SADRAL-systemer udstyret med Mistral-missiler for at sikre dets tætte beskyttelse

Mistral-kortdistanceluftværnsmissilet er en af ​​den fransk-britiske MBDA-gruppes store succeser. Solgt i mere end 16.000 eksemplarer til mere end 25 lande, kan den engagere fly såvel som helikoptere, krydsermissiler og droner af tilstrækkelig størrelse, uanset deres eksponering. Dens rækkevidde overstiger 6000 meter, og dens hastighed når Mach 2,7, hvilket gør det muligt at engagere hurtige fly i den bagerste sektor. Siden det blev taget i brug i 1989, har missilet udviklet sig til at tilpasse sig nye engagementskontekster. Mistral 3 har således en søger, der viser stor modstand mod lokkefugle og øget følsomhed, der gør det muligt for den at engagere sig i både luft- og terrestriske mål.

I denne forbindelse brugte en ALAT Tiger-helikopter under den franske intervention i Libyen i 2011 et Mistral-missil til at ødelægge et pansret køretøj, der bevægede sig med høj hastighed med betydelig afvigelse, mens Viviane-gazellerne udstyret med HOT n-missiler, de ikke kunne gøre det . Ud over Tiger-helikopterne udstyrer Mistral artilleriregimenterne fra de franske landstyrker samt forskellige flådeenheder via SIMBAD- og SADRAL-systemerne, hvilket især sikrer tæt anti-missil- og antiluftfartøjsbeskyttelse for PAN Charles de Gaulle , Mistral PHA'er og Light Stealth Fregatter.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler