Skulle US Army Future Command inspirere de franske (og europæiske) hære?

Et år efter dens oprettelse vil US Army Future Command nå sin fulde operationelle kapacitet i de kommende uger for at tage ansvaret for den teknologiske og operationelle fremtid for den amerikanske hær. Oprettet af general Mattis for blot et år siden, og betroet til generalløjtnant Mike Murray, sigter AFC mod hurtigt at genoprette de amerikanske styrker en teknologisk fordel, der mærkbart er gået tabt i de seneste årtier af programmer af udstyr under omvandling, mens landets modstandere, Rusland og Kina for ikke at nævne dem, har demonstreret en bemærkelsesværdig metode og vilje til at råde bod på deres forsinkelser og endda nogle gange overgå USA's magt.

Og der vil ikke være mangel på programmer, såsom Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) beregnet til at erstatte UH60 Black Hawk, Extended Range Canon Artillery (ERCA) for at udvide rækkevidden af ​​M109 Paladin, eller endda M -SHORAD til at udfylde underskuddet i kortdistance-forsvarssystemer til den amerikanske hær mod fly, helikoptere og krydsermissiler. Hertil kommer programmer til hypersoniske våben, taktiske missiler, nattesyn, træning og simulering, og selvfølgelig programmet Optionally Manned Fighting Vehicle, der skal erstatte M2 Bradley.

Kunstnerens syn på IM SHORAD-systemet Forsvarsanalyser | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | FORENEDE STATER
M-SHORAD skal sørge for kortrækkende antiluftfartøjsbeskyttelse til amerikanske enheder

Et af de prioriterede mål for General Murray og hans tætte team er at holde stram tøjl på alle spillerne i disse programmer, hvad enten det er budgetmæssigt, som med hensyn til deadlines, og endda at forsøge at reducere disse benægtere så meget som muligt. . Således forventes FARA-programmet, for Future Attack Reconnaissance Aircraft, som skal erstatte de OH56 Kiowa-helikoptere, der blev taget ud af drift i 2014, for 2028 i styrkerne, men AFC ønsker at forsøge at reducere denne varighed med flere år, idet behovet er anses for at være kritisk og presserende.

Ud over den teknologiske rekapitalisering af hærene vil AFC's anden mission være at forhindre, at en situation, der ligner den, der fortsætter i dag, gentager sig, og at holde et konstant øje med den teknologiske udvikling i andre nationer og ved at begrænse programmer i varighed og nogle gange i ambition om at opretholde optimal militær magt til enhver tid og ikke "om få år".

Skærmbillede 2019 07 15 til 16.42.11 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | FORENEDE STATER
Skyborgs Heliplane skal konkurrere om FARA-programmet

Den logik, der ligger bag Army Future Command, er interessant på mere end én måde. Men det er frem for alt dette sidste punkt, der er bemærkelsesværdigt, og som burde inspirere europæerne i almindelighed og franskmændene i særdeleshed. Faktisk, hvis Frankrig ikke har "tabt sig selv" ligesom USA i programmer med dårligt kontrollerede ambitioner, såsom Zumwalt destroyerne eller F35, har det ikke desto mindre tilladt en drift at etablere sig. . Og ligesom USA er Frankrig i dag meget udsat med hensyn til højintensive engagementer, og har hverken panser- eller artillerisystemerne eller antiluftskytssystemer eller den krydsning, der er nødvendig for denne opgave.

AFC's hovedstyrke er at give udtryks- og dømmekraft til en generalofficer fra de kæmpende styrker, for hvem dette er hovedopgaven, og som faktisk ikke vil tøve med at gøre det, selvom det betyder at fornærme udtalelser fra de tilsynsførende politiske myndigheder eller industrifolk. I denne forstand er AFC en "maskine til at vinde" fremtidige krige, uanset modstanderen, uanset terrænet, uanset tempoet. Til dette bør det omhyggeligt studeres af de franske og europæiske militærmyndigheder.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler