Præsidenten for Thales kampagner for en tilnærmelse mellem FCAS og Tempest

- Annonce -

I et interview givet til " The New Factory”, Patrick Caine, formanden for den franske elektronikkoncern Thales, vurderer, at de fransk-tyske FCAS-programmer og det britiske Tempest-program ville drage fordel af en tilnærmelse, for at undgå at genskabe en situation, der kan sammenlignes med den, der gav anledning til Rafale og Typhoon der er 30 år.

Dette interview, der lyder som en opfordring til grund til de europæiske lederes opmærksomhed, følger meddelelsen af partnerskab mellem Thales og British Aeralis til udvikling af trænings- og simuleringssystemet knyttet til det britiske Tempest-program. Frem for alt optræder Thales, hvis DNA i højere grad retter sig mod Storbritannien end mod Tyskland, ofte som den store franske taber i FCAS-programmet, på alteret for industriel deling til fordel for Airbus DS.

Men opfordringen til rationalisering af europæiske programmer, hvis den muligvis kunne favorisere Thales på visse områder, ville risikere at skabe endnu mere et problem med udelukkelse end FCAS. Faktisk, hvor det fransk-tyske (og spanske) program sikrer bæredygtigheden af ​​knowhow fra Dassault aviation og Safran, ville et program, der integrerer Storbritannien og Sverige, kræve en deling, der er vanskelig for Dassault at acceptere inden for flydesign med. BAe og Saab, også meget effektive på dette område, og Safran inden for motorer med Rolls-Royce, dens mangeårige konkurrent.

- Annonce -
F 35 med Tempest Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Side om side, modellen af ​​Tempest F-35 Lightning II og en Typhoon

Faktisk med konstant omfang, en tilnærmelse af europæiske programmer ville tværtimod risikere at svække hvert deltagerlands BITD'er, ved at kræve for meget samarbejde. Da FCAS/Tempest er det eneste program, der er planlagt i flere årtier i Europa, vil det være umuligt for disse virksomheder at opretholde hårdt tjent knowhow, hvis det ikke bliver udvalgt til at lede dette område i programmet.

Faktisk, og som allerede nævnt, ville det eneste middel, der ville tillade europæisk tilnærmelse omkring et kampflyprogram, være at gå til et højere udviklings- og planlægningsniveau: Program tidsplan. Europæiske lande vil i denne model forpligte sig til ikke at udvikle ét kampsystem, men adskillige systemer, der skaber en række systemer, der opfylder alle europæiske behov, med planlægning mere tilpasset den geostrategiske virkelighed, hvilket øger mulighederne for kommercielle aktiviteter, samtidig med at man respekterer en finansiel ramme, der ikke overstiger to konkurrerende europæiske programmer.

Mere enkelt ville det være et spørgsmål om at udvikle en række fly, en let enmotor i Mirage2000/F16/Gripen-segmentet, en alsidig dobbeltmotor i rækken Rafale/F18/Typhoonog en tung enhed, potentielt hypersonisk, i F22/Su57/J20 nichen, i en tilgang af teknologisk progressivitet, der tillader en flisedeling af udviklingen. For at være effektiv ville det være relevant at integrere droner og andre fjerneffektorer i dette programprogram med flere globale tilgange og dedikerede tidsplaner.

- Annonce -
Model JHXX Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Model af 5. generations erstatning for den kinesiske JH-7. Flere observationer ser ud til at bekræfte, at enheden allerede er i flyvetestfasen.

Denne tilgang ville gøre det muligt at udvikle et reelt udvalg af enheder, der gør det muligt at bevæge sig væk fra doktrinen om den "superalsidige" enhed og ville skabe en teknologisk rotation, der kan sammenlignes med dem, der er planlagt af de teknologiske supermagter, USA ( som allerede arbejder på at erstatte F22 og Super Hornet), og Kina, som meget snart skulle præsentere sit 3. 5. generationsfly, havde til hensigt at erstatte JH-7 angrebsflyene. Ved at multiplicere programmerne i et globalt program, i en global langsigtet vision på europæisk plan, vil det også være muligt at fremme europæisk industriel konsolidering i en begrundet og gavnlig tilgang både for beskæftigelsen og for effektiviteten af ​​forsvarsinvesteringer.

Hvis Thales rent faktisk ønsker at tilskynde politiske beslutningstagere til at have en mere effektiv og europæisk vision for FCAS- og Tempest-programmerne, ville det være at foretrække at foreslå en velargumenteret model baseret på denne tilgang, især da udviklingen som tidligere nævnt af en række enheder og droner i et enkelt europæisk program ikke ville overstige, set fra et offentligt finansielt synspunkt, summen af ​​de kuverter, der er afsat til FCAS og Tempest.

Der er ingen tvivl om, at Thales ville være bedst placeret til at støtte og udføre et sådant projekt!

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler