Frankrig og Tyskland reagerer på den europæiske beskyttelsesstyrke, der efterlyses af London

Mand med lidt tro på, at jeg er! Der gik ikke en dag mellem gårsdagens artikel om styrkelsen af ​​den britiske tilstedeværelse i Golfen med sende en klog SSN, og annonceringen af ​​oprettelsen af ​​en europæisk beskyttelsesstyrke, der skal beskytte kommerciel trafik i disse urolige farvande.

Faktisk talte Jeremy Hunt, den meget dynamiske britiske udenrigsminister og mislykkede kandidat til posten som premierminister, i går om den mulige oprettelse af en sådan styrke, opfordrer til europæisk samarbejde og solidaritet. Og Frankrig vil deltage, som ministeren for de væbnede styrker Florence Parly bekræftede over for sin britiske kollega Penny Mordaunt, idet hun præciserede, at Frankrig og Storbritannien var "fuldt forenet" i dette afgørende spørgsmål. Berlin, samt Oslo og København, blev kontaktet af London.

Og, hvad der er vigtigt, er det meningen, at initiativet skal være fuldt ud og unikt europæisk i ordets kontinentale forstand. Washington blev faktisk ikke kontaktet af Jeremy Hunt, selvom han erkender, at initiativet bliver nødt til at samarbejde tæt med de amerikanske styrker, der er til stede i Golfen, såvel som med styrkerne fra andre stater, der grænser op til det følsomme område.

Det faktum, at London har prioriteret og straks vendt sig mod en europæisk tilgang, er, det kan ikke benægtes, meget tilfredsstillende (såvel som Jeremy Hunts ubestridelige præg). Og det faktum, at europæerne reagerede, er lige så sandt, da Boris Johnson netop er blevet udnævnt til premierminister, dog med et meget snævert lovgivende flertal. Dette gør det muligt at vise briterne, såvel som alle europæere, at Europa kan være noget andet end en restriktiv lovgivningsramme i en kontekst, som vi ved, meget kontroversiel.

Affyring af et Aster 15 missil fra FREMM Bretagne fra den franske flåde Forsvarsnyheder | Tyskland | Militære alliancer
Risikoen for eskalering kan ikke negligeres i regionen, bygningerne, der deltager i den europæiske mission, skal have effektiv antimissilbeskyttelse.

Det er stadig at se, hvilke ressourcer Frankrig kan afsætte til denne mission. Risikoen for, at ildebrand er reel, vil der formentlig ikke være tale om at sende en Light Stealth Fregat eller en T70, som begge er meget udsatte, hvis de skulle stå over for flere antiskibsmissiler. Der er derfor kun de 5 FREMM'er i drift (den 6. FREMM, Normandiet, testes), eller en luftforsvarsfregat, svarende til Type 45 Duncan destroyeren sendt dertil af Royal Navy, vel vidende at den ene er under vedligeholdelse, og anden kommer tilbage fra en lang implementering og har lige ændret Pasha.

Fortsættes i håb om, at denne europæiske mobilisering vil have en tendens til at berolige sindene og gøre det muligt at finde en vej ud af krisen.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler