Mængde og rust bliver igen nøgleelementer i fremtidige luftstrategier

Un RAND Corporation-rapport, under kommando af det amerikanske luftvåben, identificerer to nøgleelementer for effektiviteten af ​​strategier for at opnå og opretholde luftoverlegenhed i de kommende år, nemlig antallet af tilgængelige fly og tilbagevenden til en eller anden form for rustikiteten af ​​disse enheder.

Rapporten undersøger relevansen af ​​strategien for spredning af kræfter, der er meget udbredt under den kolde krig, i sammenhæng med en højintensiv konflikt med en teknologisk avanceret modstander. I de konflikter, som de amerikanske luftstyrker har deltaget i de sidste 30 år, blev luftbaser faktisk betragtet som et ukrænkeligt fristed, hvilket gjorde det muligt at indsætte et stort antal fly på relativt korte afstande fra kamp. Denne tilgang tillod hurtige rotationer og reducerede transit, hvilket øger luftvåbnets effektivitet.

Denne strategi kan dog ikke bruges i sammenhæng med moderne højintensitetskonflikter, hvor modstanderen har midlerne til at slå dette eller disse baser og derfor til at slå et alvorligt slag mod de involverede luftaktiver. At bruge spredning af kræfter i et lille antal over et stort antal flyvepladser vil derfor være afgørende for at være i stand til at modstå disse strejker med ballistiske missiler eller krydstogtsmissiler, hypersoniske eller ej. Derudover skal disse baser være langt fra indgrebszonerne for at begrænse mulighederne for detektion og strejke af modstanderen.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler