Donald Trump nedlægger veto mod våbeneksportforbud til Saudi-Arabien

Præsident Trump er ikke tæt på et trick. For at retfærdiggøre sit præsidentielle veto mod forbuddet vedtaget af Kongressen, der forbyder eksport af våben til Saudi-Arabien, nævnte præsidenten arten af ​​nødsituationer i Den Persiske Golf og behovet for at udsende styrker direkte i Saudi-Arabien. Det har den også, hæng derinde…. nej, vent bedre! han erklærede, at disse ordrer skal overholdes for ikke at skade de europæiske partnere i den amerikanske forsvarsindustri, som deltager i det forskellige berørte udstyr, såsom Storbritannien, Irland og Frankrig...

Efter at have hindret udførelsen af ​​adskillige eksportkontrakter fra den franske forsvarsindustri med meget misbrug af ITAR-reglerne, er der derfor en yderligere ordre på Rafale udstyret med SCALP-EG missiler til Egypten, nu præsenterer den amerikanske præsident sig selv som et eksempel på industriel retfærdighed….

Capitol havde afvist eksporttilladelse for flere amerikansk udstyr til Riyadh efter Jamal Khashoggi-sagen, blev denne saudiske journalist myrdet af landets efterretningstjenester på det saudiske konsulat i Ankara og efter talrige rapporter om civile tab som følge af interventionen fra Saudi-Arabien og dets allierede i Yemen for at imødegå Houti-oprøret støttet og bevæbnet af Teheran i landet.

Saudi-Arabien bruger sine Patriot-missilbatterier til at opsnappe iransk-designede ballistiske missiler afsendt af Houti-oprørere i Yemen Defense News | Militære alliancer | Forsvarskontrakter og udbud
Blandt de systemer, der er bestilt for et beløb på mere end 8 milliarder dollars af Saudi-Arabien, vil de yderligere Patriot-missilbatterier sigte mod at beskytte saudiske byer mod mulige iranske eller Houthi-missiler.

Dette veto, selv om det er dårligt begrundet, giver præsidenten mulighed for det fortsætte våbenleverancerne til Riyadh og dets allierede, i en kontekst, som i dag går langt ud over de yemenitiske rammer. De fornyede spændinger mellem USA og Teheran, hvortil kommer spændingerne mellem Europa og Iran på baggrund af tankskibskrigen, vækker frygt for en mulig brand i regionen, især da Teheran har annonceret, at det vil fortsætte berigelsen af ​​uran ud over grænserne fastsat af internationale traktater, som ganske vist i vid udstrækning undermineres af USA's tilbagetrækning. Denne meddelelse tilføjer imidlertid ustabiliteten, sætte Jerusalem i alarmberedskab, for hvem hypotesen om at lade Iran have de nødvendige elementer til konstruktionen af ​​et atomsprænghoved er uacceptabel, og som faktisk har meddelt, at det vil træffe passende foranstaltninger for at handle, hvis det er nødvendigt.

Men i tilfælde af en brand kan USA, ligesom europæerne, have stort behov for luftbaserne i Saudi-Arabien, hvor Emirati- og Qatar-baserne er for tæt på Iran og derfor meget sårbare over for de talrige missilers jord. -jord til rådighed for landet. Husk, at 25 % af den europæiske olie passerer gennem Hormuz-strædet, og en afbrydelse i forsyningen kan have meget betydelige konsekvenser for kontinentets økonomi.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler