Royal Navy har den smertefulde oplevelse af fraværet af korvetter

- Annonce -

Krisen, der udspiller sig i dag i Hormuz-strædet, virker på den anden side af kanalen som et elektrisk stød for den offentlige mening, som pludselig bliver opmærksom på de reducerede ressourcer, der nu er til rådighed for Royal Navy. De mest glorværdige flåder i historien, som i 3 århundreder sikrede en dominerende stilling i Det Forenede Kongerige og dets privilegerede plads blandt de store nationer, finder sig ude af stand til at indsætte mere end én destroyer og en fregat for at beskytte kommercielle skibe mod eventuel ombordstigning af speedbådene fra den iranske revolutionsgarde i vandet i Hormuz-strædet og Den Persiske Golf. Og med god grund, mellem 1990 og i dag, har Royal Navy set sin størrelse gå fra 150 til mindre end 90 skibe, med fjernelse af næsten 30 fregatter, skibe som indtil for nylig udgjorde rygraden i dens effektivitet.

Hvis vi kan, og vi skal, pege fingeren på risikable politiske beslutninger og manglende forventning hos offentlige myndigheder, der har holdt hovedet i sandet alt for længe til ikke at blive klar over grænserne for doktrinen om " Fordele ved fred”; hvis vi åbenbart kan bebrejde Tony Blairs eventyrlyst, som besluttede at følge USA ind i Irak, på bekostning af en dyb desorganisering af hele det britiske forsvar; vi kan ikke se bort fra, at Royal Navy General Staff også har en betydelig del af ansvaret i denne situation.

HMS Duncan Type 45 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militær flådekonstruktion
Royal Navy kunne have haft 10 korvetter til prisen for 2 af sine 6 Type 45 destroyere

Ligesom flertallet af vestlige flåder har den britiske flådes strategier i løbet af de sidste 20 år begunstiget konstruktionen af ​​store flådeenheder frem for antallet af mindre enheder, men også meget billigere. Således vil hver britisk Type 45 antiluftskyts destroyere have kostet hele 1,1 milliarder pund eller 1,4 milliarder euro i forhold til valutakursen, da de blev bygget. Bygningen, der svarer til den fransk-italienske Horizons-klasse, har en betydelig bevæbning af 48 siloer af Aster 15 og 30 missiler, samt antiskibsmissiler, en 127 mm kanon og tætte forsvarssystemer. Men til prisen for en Type 45 kunne Royal Navy have bygget 4 eller endda 5 anti-ubådskorvetter, svarende til Gowind 2500, med antiluftskyts selvforsvarskapacitet, men antiskibskapacitet og ASM-ækvivalent eller endda overlegen til Type 45. Ved at opgive 2 Type 45'ere kunne formatet af den britiske flådes overfladekombattantflåde således være steget med 10 enheder, 15 uden de 7. Slog ubåde.

- Annonce -

Royal Navy ignorerede ligesom den franske flåde mellemsegmentet mellem de store offshore-enheder og aktionsenhederne til søs og betaler i dag prisen. Lad os i denne henseende erindre, at den franske flåde allerede havde elimineret begrebet aviso, derfor om korvetter, siden omklassificeringen af ​​A69'erne til "offshore-patruljere", og at Mercator-planen, fremlagt af admiral Prazuck, ikke nævner noget. af intet andenrangs fregatprogram, hvor Stealthy Light Fregatter dels skal yde midlertidig støtte til IDF under tilbagetrækningen af ​​T70'erne, og dels skal sælges på brugtmarkedet inden for få år.

FLF Marine Nationale Forsvarsanalyser | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militær flådekonstruktion
Udskiftningen af ​​LaFayette-klassen FLF er ikke planlagt af den franske flådes "MERCATOR"-plan

Indtil nu har politiske og militære myndigheder retfærdiggjort denne indsnævring af formatet med internationalt samarbejde, idet de argumenterede for, at militære operationer nu var en koalitionsaffære. Også her var opvågningen smertefuld for Royal Navy. Fordi undtagen Frankrig, ingen i Europa har endnu formelt sagt ja til at deltage aktivt i missionen for at beskytte søtrafikken i Hormuz-strædet. Ikke af national egoisme, men på grund af mangel på ressourcer, anmodede ingen af ​​flåderne om at have fartøjer, der kunne indsættes på denne måde i en ikke-planlagt mission. Selv Frankrig har ikke i øjeblikket angivet, hvilke ressourcer der kunne afsættes til denne mission.

Vi kan kun håbe på en lempelse af spændingerne med Iran. Men uanset hvad der sker, vil denne krise have tjent som en afsløring af de skønsfejl, der styrede den nuværende bevidsthed. Vi kan kun håbe, at dette varer længere end medietiden, og at de europæiske hære endelig igen tager hensyn til fordelene ved tal og ikke kun af teknologisk og enhedsmagt.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler